Nesrečni Celjani pokazali zobe na Danskem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na štartu EHF lige prvakov izgubili pri Gudmeju za dva gola, toda pokazali igro, ki obeta. V Zlatorog prihaja Porto.
Fotografija: Celjani so na koncu morali priznati premoč Gudmeju. FOTO: EHF
Odpri galerijo
Celjani so na koncu morali priznati premoč Gudmeju. FOTO: EHF

Več kot dostojno so se rokometaši Celja Pivovarne Laško upirali favoritu GOG Gudmeju v prvem kolu EHF lige prvakov. Proti močno okrepljeni danski ekipi, ki sodi v širši krog favoritov, so bili v igri za presenetljivo zmago do zadnje minute, toda na koncu izgubili s 36:38. V ekipi trenerja Alema Toskića sta bila najbolj učinkovita reprezentant Stefan Žabić z 8 in mladi Mitja Janc s 6 goli. Lahko bi se razpletlo tudi drugače, če jim ne bi ob koncu zmanjkalo nekaj športne sreče in predvsem izkušenj. Slovenski prvaki bodo čez teden dni gostili Porto, njihova igra je lepo povabilo v Zlatorog.

Slovenski rokometni prvaki so po boleči sobotni zaušnici na uvodni tekmi lige NLB proti Trebanjcem zgubili tudi na veliki mednarodni sceni. Na uvodni tekmi skupinskega dela lige prvakov so bili povsem enakovredni favoriziranim tekmecem iz Gudmeja, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so plačali davek neizkušenosti in doživeli prvi poraz v skupini B.

Izbranci srbskega trenerja Toskića so odlično odprli obračun v Odenseju. Njihova igra v napadu je bila zbrana in preudarna, obramba trdna in gibljiva, po golu Tadeja Mazeja so si v deseti minuti priigrali štiri gole prednosti (7:3). V nadaljevanju so se začele kazati prve razpoke v igri Celjanov, kar glede na močno spremenjen kader v primerjavi z minulo sezono niti ni presenetljivo. Njihovi tradicionalni mednarodni tekmeci so to takoj izkoristili, v 15. minuti so izenačili na 8:8, dve minuti kasneje pa povedli z 10:9.

Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, rokometaši iz mesta grofov pa so se izkazali v končnici prve polovice tekme, ko so nevtralizirali zaostanek dveh golov (14:16) ter se z zadetkom Tima Cokana na veliki odmor odpravili z 19:18. Celjska zasedba je bila tudi v drugem polčasu povsem konkurenčna danskemu prvaku. Obe ekipi sta večjo pozornost namenila igri v napadu, v revolveraškem obračunu pa so si Celjani v 47. minuti po dveh golih Cokana priigrali prednost dveh zadetkov (31:29).

Slabih pet minuti pred koncem tekme so zaostali za dva gola (33:35). V prelomnih trenutkih dvoboja so bili vseskozi zelo blizu gostiteljem, ki so s pravočasno doseženimi zadetki držali pičlo prednost pred srčnimi Celjani in jih na koncu tudi premagali, je ključne trenutke tekme povzela STA

Skupina A:

Pelister – Kolstad 22:31 (10:16; Urban Lesjak 7 obramb, Nejc Cehte 4, Domen Tajnik 1)

Kielce – Alborg 31:34 (15:18; Aleks Vlah 5)

Četrtek:

18.45 Pick Szeged – PSG

18.45 Zagreb – Kiel

Skupina B:

GOG Gudme – Celje Pivovarna Laško 38:36 (18:19)

Montpellier – Barcelona 25:30 (11:16; Staš Skube 1; Blaž Janc 2)

Četrtek:

20.45 Magdeburg – Veszprem

20.45 Porto – Wisla Plock

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: