Makuc zapušča Zlatorog, kliče Barcelona (VIDEO)

Največji biser slovenskega rokometa naj bi pri 19 letih odšel k najuspešnejšemu klubu v Evropi. Zanj se zanima tudi najbogatejši PSG.
Fotografija: Domen Makuc navdušuje navijače in strokovnjake. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Domen Makuc navdušuje navijače in strokovnjake. FOTO: Jože Suhadolnik

Pisanje spletne strani Balkan Handball, da je slovenski rokometaš Domen Makuc blizu prestopu v Barcelono,  se je sprva zdela preuranjena prvoaprilska šala, ampak se je izkazalo, da je informacija precej resna.

To je slaba novica za navijače Celja Pivovarne Laško, dobra za Makuca, ki velja za največjega bisera slovenskega in po mnenju mnogih tudi evropskega rokometa. Zelo blizu je sklenitev dogovora z Barcelono, zanj se sicer zanimata tudi Paris SG in nemški klub, so potrdili zanesljivi viri blizu 24-kratnega slovenskega prvaka.

Domen Makuc se je letos meril tudi s Paris SG. FOTO: Uroš Hočevar
Domen Makuc se je letos meril tudi s Paris SG. FOTO: Uroš Hočevar


S Celjem ga še veže dolgoročna pogodba (do leta 2022), vendar je klubska politika takšna, da igralcem dopušča odhod v primeru ponudbe enega od velikanov. Odškodnina naj bi bila precejšnja, kar bi lahko olajšalo krizo zaradi koronavirusa, zaradi katere je vodstvo že v pogovorih z igralci glede zmanjšanja plač. Dogodka sicer naj ne bi bila neposredno povezana, pogovori naj bi stekli že prej.

 
 

K Dolencu in Jancu?


Organizator igre Makuc je bil sicer septembra 2017 prvi igralec, rojen v letu 2000, ki je dosegel zadetek v ligi prvakov. Za Barcelono že igra Jure Dolenec, poleti jo bo okrepil tudi Blaž Janc. Z Blaugrano je naslov evropskega prvaka osvojil Luka Žvižej, tam je blestel tudi Sergej Rutenka.

Domen Makuc je zasijal na predlanskem F4 lige Seha v Skopju. FOTO: Uroš Hočevar
Domen Makuc je zasijal na predlanskem F4 lige Seha v Skopju. FOTO: Uroš Hočevar


Makuc (190 cm, 85 kg), zlati mladinec s predlanskega EP v Celju, je imel v kratki karieri precej težav s koleni, kadar je zdrav, kakor je bil do prekinitve sezone, pa navdušuje navijače in strokovnjake s prefinjenimi potezami. Nekateri ga primerjajo s Sanderjem Sagosenom, ki se bo iz Pariza preselil v Kiel. V Barceloni bi se lahko učil od velemojstrov Arona Palmarssona in Luke Cindrića, zamenjal pa bi 38-letnega kapetana španske reprezentance Raula Entrerriosa
 

Čaka na reprezentančni debi


Za Celje je Primorec (za Koper igra njegov mlajši brat Andraž) zbral že 34 golov. Na veliki sceni je prvič zablestel na sklepnem turnirju lige Seha leta 2017 v Skopju. Za člansko reprezentanco Slovenije še ni zaigral.

Domen Makuc je osvojil zlato kolajno na mladinskem EP 2017 v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Domen Makuc je osvojil zlato kolajno na mladinskem EP 2017 v Celju. FOTO: Uroš Hočevar


Pivovarji so se v zadnjih mesecih merili tako z Barcelono kot Parizom. Poleg Makuca imajo na srednjem zunanjem položaju še izkušenega Patrika Lebana, dobro se v tej vlogi znajde tudi kapetan David Razgor, vendar bodo morali v Zlatorogu poiskati še enega organizatorja igre.



Celje je predčasno osvojilo 24. naslov državnega prvaka, sedmega zapored. Na odločitev, ali bo še to pomlad odigralo tekmi osmine finala lige prvakov proti Kielcam, še čaka. 

Preberite še:

Komentarji: