V novo leto s prvo točko

Rokometašice Krima Mercatorja so v Nemčiji v pomembni tekmi za šesto mesto v skupini proti Bietigheimu iztržile neodločen izid.
Fotografija: Rokometašice Krima so v Nemčiji ušle porazu v lig prvakinj in osvojile pomembno točko v boju za šesto mesto v skupini. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Rokometašice Krima so v Nemčiji ušle porazu v lig prvakinj in osvojile pomembno točko v boju za šesto mesto v skupini. FOTO: Blaž Samec/Delo

Rokometašice Krima Mercatorja so v 10. kolu lige prvakinj v gosteh igrale neodločeno z nemškim Bietigheimom 22:22 (10:14). Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem kolu v soboto, 16. t. m., gostila francoski Metz.

Ljubljančanke so po nekaj manj kot dvomesečnem premoru znova stopile na veliko mednarodno sceno, v izjemno pomembni tekmi za šesto mesto v skupini A pa so v Ludwigsburgu v bližini Stuttgarta igrale neodločeno z nemškim Bietigheimom. Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic, ki so na lanski prvi oktobrski tekmi v Ljubljani klonile z 26:28.



Krimovke so na dosedanjih devetih tekmah enkrat zmagale, trikrat igrale neodločeno ter doživele pet porazov. Po nepopolnem desetem kolu v skupini A vodi Rostov-Don s 13 točkami, Bukarešta je zbrala 11, Ferencvaros deset, Metz in Kristiansand po osem, Krim pet, Esbjerg štiri, Bietigheim pa tri točke. V današnjih popoldanskih urah bo na sporedu še tekma Metz – Rostov Don.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Tija Gomilar Zickero s petimi goli, Francozinja Oceane Sercien Ugolin je prispevala štiri.

Preberite še:

Komentarji: