Klepačeva v četrtfinalu Wimbledona

Andreja Klepač je slavila zmago v osmini finala tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu v konkurenci ženskih dvojic. Sledita prvi nosilki.
Fotografija: Andreja Klepač se je prebila v četrtfinale med dvojicami. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Andreja Klepač se je prebila v četrtfinale med dvojicami. FOTO: Matej Družnik

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je slavila v osmini finala tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu v konkurenci ženskih dvojic. Skupaj s Čilenko Alexo Guarachi je s 6:3 in 7:5 premagala Kitajki Yi-Fan Xu in Zhaoxuan Yang.

Klepačeva in Guarachijeva sta v prvem nizu naredile tri breake, sami pa izgubili le osmo igro, ko sta servirali. V drugem nizu pa sta tekmici takoj v prvi igri odvzeli servis Slovenki in Čilenki, slednji pa sta z enako mero vrnili v osmi igri in izenačili na 4:4.

Zatem sta obe dvojici izgubili naslednji igri na svoj servis, v odločilni, 12. igri pa je slovensko-čilska naveza spet odvzela servis tekmicama za 7:5. Klepačevo in Guarachijevo v naslednjem krogu čakata prvi nosilki, Belgijka Elise Mertens in Kitajka Shuai Zhang.

V mladinski konkurenci pa je v šestnajstini finala posameznic izpadla Ela Nala Milić, ki jo je s 6:3 in 6:0 ugnala domačinka Jasmine Conway. Med mladinci je v dvojicah Bor Artnak v šestnajstini finala skupaj s Čehom Hynekom Bartonom napredoval proti Francozoma Paulu Barbierju Gazeuju in Arthurju Gei, slovensko-češka naveza je zmagala s 3:6, 7:6 (9) in 10:7.

Preberite še:

Komentarji: