Nika Prevc z drugim skokom pometla z vso konkurenco

Končana je tudi četrta tekma norveške turneje smučarskih skakalk v norveškem Trondheimu.
Fotografija: Nika Prevc je vnovič skakala odlično. FOTO: Geir Olsen/AFP
Odpri galerijo
Nika Prevc je vnovič skakala odlično. FOTO: Geir Olsen/AFP

Nika Prevc je vnovič pokorila konkurenco na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenki je namreč pripadla četrta tekma norveške turneje v Trondheimu. Prevčeva (260,2 točke; 127, 128 m) je zmagala z odličnim drugim skokom in pustila za seboj drugo Eirin Mario Kvandal (258,6; 127,5, 129,5 m) in tretjo Evo Pinkelnig (256,8; 124,5, 126 m). Nika Križnar je bila 4., Katra Komar 15. in Ema Klinec 20.

Obetavno je delovalo že po prvi seriji

Po prvi seriji je vodila domačinka Eirin Maria Kvandal (132,4 točke), zgolj 0,8 točke je za njo zaostajala najboljša skakalka te zime, Nika Prevc. Tretja je bila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je imela za vodilno 7,7 točke zaostanka. Zgolj desetinko točke manj pa je imela na četrtem mestu Nika Križnar.

Eva Pinkelnig, Eirin Maria Kvandal in Nika Prevc. FOTO: Geir Olsen/AFP
Eva Pinkelnig, Eirin Maria Kvandal in Nika Prevc. FOTO: Geir Olsen/AFP

Poleg najboljših dveh slovenskih skakalk sta se v finale uvrstili še dve Slovenki na norveški turneji surovi »zrak«. Uspešno je v prvi seriji skočila Katra Komar (106,2 točke), ki je bila po polovici tekme deseta, Ema Klinec (93,6) pa 20. Brez točk je na današnji tekmi ostala Taja Bodlaj (76,5), ki je bila s 33. mestom prekratka za finale.

Na vrsti največja letalnica na svetu

Zdaj ima še ne 19-letna Prevc tri tekme pred koncem sezone pred najbližjo zasledovalko, danes tretjo Evo Pinkelnig (256,8 točke), v skupni razvrstitvi svetovnega pokala 194 točk prednosti.

Karavana svetovnega pokala se seli na zadnji dve postojanki norveške turneje surovi zrak, kjer skakalke čakajo poleti na največji letalnici na svetu v Vikersundu. Prevc je že pred odhodom na turnejo povedala, da se najbolj veseli prvih poletov v karieri.

Preberite še:

Komentarji: