Huda nesreča, trije ostali ukleščeni v avtomobilu

Prehiter voznik osebnega avtomobila se je zaletel v zadnji del polpriklopnika.
Fotografija: Vozilo, v katerem je bilo pet oseb, je bilo močno uničeno. FOTO: PGD Postojna
Odpri galerijo
Vozilo, v katerem je bilo pet oseb, je bilo močno uničeno. FOTO: PGD Postojna

Postojna – Primorska avtocesta je te dni med najbolj obremenjenimi cestami v državi, posledično se tam zgodi veliko hudih prometnih nesreč. Manj kot 24 ur po hudi prometni nesreči, ki je na primorski avtocesti zahtevala življenje 65-letnika iz Kranja, se je zgodila še ena. Policija je bila ob 4.25 obveščena o nesreči v Postojni pri uzvozu na avtocesto.

Nesreča se je zgodila, ko sta 25-letni voznik osebnega avtomobila vozila in 39-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozila od Pivke proti Postojni. Voznik avtomobila ni prilagodil hitrosti vožnje lastnostim ceste ter svojim sposobnostim in je brez zaviranja s prednjim delom vozila trčil v zadnji del polpriklopnika, ki se je ustavil na semaforju pri rdeči luči, so sporočili s PU Koper.


Voznik in sopotnik huje poškodovana


V osebnem avtomobilu so bili še štirje potniki. Voznik in 23-letni sopotnik sta ostala vkleščena v vozilu. Vkleščena in huje poškodovana je bila tudi 17-letna potnica, v nesreči pa sta bila lažje poškodovana še 21-letna sopotnica in 23-letni sopotnik. Vsi so iz Postojne in vse so odpeljali v UKC Ljubljana.

Na pomoč so prišle ekipe zdravstvenih domov Postojna, Sežana, Cerknica in Ilirska Bistrica ter gasilci PGD Postojna z dvemi vozili, ki so s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi.

Vozniku je bil odrejen strokvni pregled za alkohol in prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi.

Promet je bil sproščen ob 6.42.