Potrdili 1503 nove okužbe, kar je četrtina vseh testiranih

Število novookuženih je za nekaj stotic višje od dosedanjega najvišjega števila novih okužb. Doslej največ okužb so našteli v petek, 898.
Fotografija: V Sloveniji so največ novih okužb našteli zadnji petek (898). FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V Sloveniji so največ novih okužb našteli zadnji petek (898). FOTO: Voranc Vogel/Delo

Kot je včeraj zvečer na twitterju napovedal premier Janez Janša, je Slovenija v torek prvič presegla mejnik tisoč novih okužb v enem dnevu – potrdili so jih 1503, opravili pa so 5891 testov (delež pozitivnih testov je bil več kot 25-odstoten), je Vlada RS sporočila na twitterju. Včerajšnje število novookuženih je višje od dosedanjega »rekorda« iz petka, ko so potrdili 898 novih okužb, opravili pa so 5605 testov.

V bolnišnicah se zdravi 333 ljudi, kar je dvajset več kot v ponedeljek. Intenzivno nego potrebuje 55 obolelih. Umrlo je osem s koronavirusom okuženih oseb.



Po podatkih Sledilnika covid-19 je v Sloveniji trenutno 8860 aktivno okuženih oseb, število okuženih v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa se je povzpelo na 423. 

image_alt
Lejko Zupanc: Še zdaleč nismo pri odločanju, kdo bo zdravljen


Na twitterju se je v jutranjih urah oglasil tudi vladni govorec Jelko Kacin s priporočilom, naj ljudje ostanejo doma, ter pozval k solidarnosti z vsemi, ki potrebujejo spodbudo in tolažbo.

Preberite še:

Komentarji: