Pijana britanska druščina razgrajala na poti v Zrće

Tri žurerje, ki jih posadki ni uspelo umiriti, je na zadrskem letališču aretirala hrvaška policija.
Fotografija: Z neljubim dogodkom se zdaj ukvarja lokalna policija. Fotografija je simbolična. FOTO: Ryanair
Odpri galerijo
Z neljubim dogodkom se zdaj ukvarja lokalna policija. Fotografija je simbolična. FOTO: Ryanair

Manchester – Ryanairovega triinpolurnega leta med Manchestrom in Zadrom marsikateri potnik še dolgo ne bo pozabil. Skupina 70 vinjenih, zabave željnih britanskih mladeničev je najprej poskrbela za to, da je letalo vzletelo z zamudo, nato pa so drugim potnikom kravžljali živce še z razgrajanjem in bruhanjem med samim letom. Eden od njih se je sprehajal med vrstami sedežev in vmes bruhal po enem od njih, kar je pri njegovih prijateljih izzvalo glasen smeh.

Mladeniči so v kozarec pregloboko pogledali v gostinskih lokalih na letališču v Manchestru, njihove žurerske vneme – namenjeni so bili v Zrće na otoku Pag – pa stevardesam ni uspelo umiriti, saj so z vpitjem nadaljevali tudi na letalu, so priče povedale za Daily Mail. Dogajanje je ena od potnic primerjala z nočnim klubom visoko nad tlemi, a brez glasbe.



»Fantov ni bilo mogoče nadzirati, nihče jih ni mogel pomiriti. Bilo je tako, kot če bi bila v džungli z divjimi živalmi. To je bil pekel na zemlji in najhujši let v mojem življenju,« je opisala 24-letna Aneta Zukow, ki je s partnerjem Piotrom Nesanom prav tako potovala na Hrvaško.

Mnogi se niso privezali z varnostnim pasom, posadka pa jim je večkrat zagrozila, da jih bodo z letala odslovili. Takoj ob njihovem pristanku je hrvaška policija aretirala tri moške, je dodala potnica ter se čudila, kako da so jim sploh dovolili vkrcanje, saj so bili že tedaj zelo očitno pijani.

Može v modrem je zaradi povzročanja nereda poklicala posadka, so pojasnili pri prevozniku Ryanair. »Varnost in udobje naših strank, posadke in letala je za nas glavna prioriteta, z zadevo pa se zdaj ukvarja lokalna policija,« so povedali.

Komentarji: