Četrti tujec med zmaji je Andrija Vilimanović (VIDEO)

Srbski odbojkarski podajalec je lani v majici Novega Pazarja nastopil proti ACH Volleyju v pokalu CEV.
Fotografija: Andrija Vilimanović (v bloku levo) se je lani v majici Novega Pazarja udaril tudi z ACH Volleyjem. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Andrija Vilimanović (v bloku levo) se je lani v majici Novega Pazarja udaril tudi z ACH Volleyjem. FOTO: CEV

Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja pred začetkom skupinskega dela lige prvakov, tekmece bodo dobili na petkovem žrebu, krepijo igralski kader. Po hrvaškem korektorju Petru Đirliću in sprejemalcih, Kanadčanu Joriju Manthi in Ukrajincu Timi Polujanu, bo četrti tujec v zmajevem gnezdu 22-letni in 195 centimetrov visoki srbski podajalec Andrija Vilimanović, ki je v minuli sezoni z Novim Pazarjem osvojil srbski pokal in superpokal. Decembra lani se je v pokalu CEV udaril tudi z Ljubljančani.


Na pripravah članske reprezentance


»Motivacija je visoka, saj sem prišel v ta hip najboljši kolektiv v tem delu Evrope, ki tekmuje tudi v ligi prvakov. To je najvišja raven v odbojki in prepričan sem, da tam lahko marsikoga presenetimo. Da gre za kakovostno moštvo, sem se prepričal že lani v pokalu CEV. Klubski cilji so vedno visoki, verjamem, da ne bomo razočarali navijačev,« je prepričan Vilimanović, ki je bil letos vpoklican tudi na priprave članske izbrane vrste, v mlajših reprezentančnih selekcijah pa je bil od 17. leta dalje nepogrešljivi člen.


Nocoj z Mariborom


Ljubljančani bodo že nocoj (ob 20. uri v Taboru) odigrali dvoboj četrtega kola prvoligaškega tekmovanja, v derbiju še neporaženih zasedb, ki sta doslej oddali le po niz, jih bo izzival ambiciozni Maribor pod taktirko selektorjevega pomočnika Sebastijana Škorca. »Potrudili se bomo in dali vse od sebe. Upam, da bo vsak, ki nas bo prišel spodbujat, iz dvorane odhajal zadovoljen. Če bomo vpisali zmago, še toliko bolje, vsi trdo delamo za to,« je poudaril libero Maribora Alan Košenina.


Kamničanke tretjič na kolenih


Odbojkarice Calcita Volleyja pa so v sinočnjem dvoboju tretjega kola interlige še tretjič pokleknile. Vodilna Slavija Bratislava jih je na domačem parketu odpravila s 3:1 (20, -23, 18, 24). Kamničanke so svojo priložnost zapravile v zadnjem nizu, v katerem so že vodile s 24:22 in imele dve zaključni žogi, ki sta leteli v prazno, za nameček je gostiteljicam pri zadnji točki pomagal še madžarski sodniški par. Varovanke Gregorja Rozmana – brez Elene Vukić – so bile povsem enakovredne v vseh prvinah, razen v napadu. Točke so prispevale: Olivera Kostić 15, Lucy Charuk 14, Nina Kotnik in Tina Kaker po 10, Katja Mihalinec 9, Eva Pogačar 6, Špela Marušič 2.

Preberite še:

Komentarji: