Osvežilna Cedevita Igokei namenila razprodajo v Ikei

Ljubljanski košarkarji dobili prvo tekmo končnice regionalne lige.
Fotografija: Zoran Dragić je k zmagi Olimpije prispeval 18 točk. FOTO: liga ABA
Odpri galerijo
Zoran Dragić je k zmagi Olimpije prispeval 18 točk. FOTO: liga ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili prvo tekmo v nizu na dve zmagi proti Igokei v končnici lige ABA. V dvorani Tivoli so zmagali s 93:79 (29:26, 54:47, 73:65). Ljubljančani si lahko mesto v polfinalu regionalne lige zagotovijo že v sredo, 4. maja, ko je v Laktaših pri Banjaluki na sporedu druga tekma. Morebitna tretja je predvidena za naslednjo nedeljo, 8. maja. Zmagovalec para Cedevita Olimpija - Igokea bo v polfinalu prav tako na dve zmagi igral s Crveno zvezdo. Partizan na drugi strani pričakuje boljšega iz dvoboja Budućnost - FMP, Podgoričani so sicer dobili uvodno tekmo.

Cedevita Olimpija je zaradi slabega počutja nastopila brez kapetana Jake Blažiča, trener Jurica Golemac pa je odpočil Dana Duščaka, Luko Ščuko, Alena Hodžića in Mirka Mulalića, ki so imeli v preteklih dneh kup obveznosti. Vseeno so domači po treh dokaj izenačenih četrtinah v zadnjih desetih minutah uveljavili kakovost in z ekipno predstavo razorožili Igokeo. Pet od osmih igralcev, ki so stopili na parket, je doseglo dvomestno število točk.

Jacob Pullen je bil prvi strelec tekme z 21 točkami - trojke 4:9, 6 podaj. Zoran Dragić je zbral 18 točk, Yogi Ferrell jih je dodal 17 (trojke 4:7), Zach Auguste 13, Edo Murić pa enajst. Izkazala sta se tudi Melvin Ejim z 11 skoki (9 točk) in Alen Omić, ki je ujel deset odbitih žog.

Komentarji: