Luka Dončić z altruizmom nadomestil slab met

Ljubljančan z odlično predstavo vodil Dallas do zmage proti Denverju. Do trojnega dvojčka sta mu zmanjkala dva skoka, a ob 21 točkah zbral kar 15 asistenc.
Fotografija: Ob vrnitvi Luke Dončića v moštvo Dallasa so Teksašani zmagali obe letošnji tekmi in v obeh je bil 22-letni Ljubljančan najboljši mož. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Ob vrnitvi Luke Dončića v moštvo Dallasa so Teksašani zmagali obe letošnji tekmi in v obeh je bil 22-letni Ljubljančan najboljši mož. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Luki Dončiću je dobro del počitek zaradi poškodbe gležnja in kolena ter okužbe z virusom SARS-CoV-2. V drugi tekmi po vrnitvi na parket je uprizoril še eno imenitno predstavo in pri Dallasovi zmagi s 103:89 za las ostal brez trojnega dvojčka. Če mu je včeraj zmanjkala podaja, sta mu davi dva skoka, toda z 21 točkami, kar 15 asistencami in štirimi ukradenimi žogami v 34 minutah je bil ključni mož v moštvu trenerja Jasona Kidda.

Dončiću ni šel od rok le met z razdalje – 8:17. Za edino trojko je porabil šest metov, zadel pa je zadnjega.

»Vso tekmo smo igrali soildno, odlikovali smo se v obrambi. Veliko smo se gibali po igrišču, stopili smo skupaj in bili dovolj agresivni,« je povedal slovenski zvezdnik.

V tekmečevi zasedbi, v kateri je drugi slovenski reprezentant Vlatko Čančar igral 11 minut in je ostal brez točke ob dveh podajah, je bil najboljši mož Nikola Jokić s 27 točkami in 16 skoki. Čančar je s pomočjo soigralcev zaradi poškodbe gležnja minuto pred koncem tretje četrtine zapustil igrišče.

Vlatko Čančar je ob koncu tretje četrtine staknil poškodbo gležnja. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Vlatko Čančar je ob koncu tretje četrtine staknil poškodbo gležnja. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Dallas je bil oslabljen, zaradi koronskih protokolov so manjkali Kristaps Porzingis, Boban Marjanović, Trey Burke in Isaiah Thomas, toda celotna prva peterka je dosegla dvomestno število točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: