Barceloni zgolj točka, Atleticu niti ena

Nogometaši Granade in Seville so v 24. kolu španske lige spravili v obup favorizirana tekmeca.
Fotografija: Jan Oblak je preprečil hujši poraz Atletico Madrida. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je preprečil hujši poraz Atletico Madrida. FOTO: Cristina Quicler/AFP

Potem ko je Real Madrid v soboto deklasiral drugouvrščeno Girono (4:0) in povišal vodstvo na lestvici španske nogometne lige, je danes Barcelona na domačem igrišču iztržila zgolj remi 3:3 proti Granadi, Atletico Madrid pa je klonil na gostovanju pri Sevilli z 0:1.

Katalonci so se približali Gironi na pet točk. Real Madrid jim beži za deset točk, hkrati pa so se na tri točke oddaljili od Atletico Madrida. Granada, ki zaseda predzadnje mesto v, je zasedbi Xavija Hernandeza zadala novo veliko razočaranje. Lamine Yamal je sicer popeljal Barcelono v vodstvo v 14. minuti, v 60. pa so gostje že vodili z 2:1. Robert Lewandowski je v 63. izenačil na 2:2, Ignasi Miguel (66.) je zadel za 2:3, končni izid pa je postavil Lamine Yamal (81.).

Atletico Madrid je doživel drugi zaporedni poraz. Sredi tedna je doma izgubil v španskem pokalu proti Athletic Bilbau, hkrati pa že na drugi tekmi v tem tednu ni dosegel zadetka. Hujši poraz je danes preprečil Jan Oblak.

Sevilla je dosegla šele peto zmago v prvenstvu, drugo zapored, ki jo je oddaljila od območja izpada. Andaluzijci so se z zadetkom Isaaca Romera v 15. minuti povzpeli na 15. mesto; od 18. stopničke so oddaljeni šest točk.

Pomembno zmago v boju za obstanek je danes zabeležila tudi Mallorca, saj je prekinila niz petih porazov. Premagala je Rayo Vallecano z 2:1, zmagoviti zadetek za domače pa je v dosegel reprezentant Kosova Vedat Muriqi v 91. minuti.

Preberite še:

Komentarji: