Hansen trgal mrežo, Landin zaklenil vrata, Danci ubranili naslov

V Egiptu so v skandinavskem finalu MVP Mikkel Hansen & Co. premagali Švedsko ter ostajajo na rokometnem Everestu. Bron Špancem, Slovenci deveti.
Fotografija: Mikkel Hansen je Dansko popeljal do novega naslova. FOTO:  FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Mikkel Hansen je Dansko popeljal do novega naslova. FOTO:  FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Danska je ubranila naslov svetovnih prvakov v rokometu. V finalu 27. mundiala je s 26:24 premagala Švedsko in drugič osvojila rokometni Mt. Everest. Bronasta kolajna je pripadla Španiji, ki je premagala Francijo. Slovenija je osvojila deveto mesto.

Presentljivi Švedi so kljub odsotnosti nekaterih članov udarne sedmerke prikazali najlepši rokomet, ampak Danci so v zadnjem času skandinavska elita. Dolgo časa so lomili odpor sosedov, na koncu pa je vratar Niklas Landin zaklenil vrata, Mikkel Hansen pa je bil ves čas adut selektorja Nikolaja Jacobsena in je dosegel nekaj ključnih zadetkov.

Naslednje SP bo leta 2023 na Poljskem in Švedskem. Slovenija je v Egiptu zasedla 9. mesto, naslednji izziv jo čaka že med 12. in 14. marcem, ko se bo na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Berlinu z Nemčijo, Švedsko in Alžirijo merila za dve vstopnici za Tokio.



Rokometaši s Pirenejskega polotoka so bili v malem finalu boljši od šestkratnih svetovnih prvakov iz Francije. Po današnji zmagi so osvojili svojo četrto kolajno na svetovnih prvenstvih, v Tuniziji 2005 in Španiji 2013 so bili zlati, na Švedskem 2011 pa bronasti.

Španci so se veselili bronaste kolajne. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Španci so se veselili bronaste kolajne. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/Reuters

 

Hansen MVP


Za najboljšega igralca (MVP) prvega turnirja z 32 reprezentancami so pričakovano imenovali Hansna. V idealni sedmerki so bili vratar Andreas Palicka (Šve), levo krilo Hampus Wanne (Šve), levi zunanji Hansen (Dan), srednji zunanji Jim Gottfridsson (Šve), desni zunanji Mathias Gidsel (Dan), desno krilo Ferran Sole (Špa) ter krožni napadalec Ludovic Fabregas (Fra).

Preberite še:

Komentarji: