Velenjčani v Lizbono po rezultat, ki bi dovoljeval sanje

V taboru velenjskega Gorenja vneto pričakujejo prvo četrtfinalno tekmo rokometne evropske lige z lizbonskim velikanom Benfico.
Fotografija: Domen Tajnik na tekmi EHF evropske lige.
Odpri galerijo
Domen Tajnik na tekmi EHF evropske lige.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v osmini finala evropske lige izločili favorizirane tekmece iz francoskega Nimesa, zdaj je pred njimi četrtfinalna serija proti Benfici iz Lizbone. Prva tekma se bo v portugalski prestolnici v torek pričela ob 20.45, povratna bo teden dni kasneje v velenjski Rdeči dvorani.

Lanski državni prvak iz Šaleške doline v zadnjem času kaže zelo dobre predstave na mednarodnem prizorišču. V skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini je osvojil četrto mesto, pred njim so se uvrstili nemški Magdeburg, švedski Sävehof in hrvaške Nexe Našice, nato pa je v osmini finala ukanil Nimes, najboljšo ekipo v skupini B.

Velenjsko zasedbo v četrtfinalu čaka kakovostna zasedba iz Lizbone, kjer igra tudi Slovenec Tadej Kljun. Ta je v skupini B osvojila drugo mesto za danskim GOG Gudmejem, v osmini finala pa je izločila francoski Toulouse s skupnim izidom 70:68.

»Portugalski klub je favorit, a menim, da smo v tej sezoni dokazali, da se lahko kosamo z vsako ekipo,« pred torkovo zahtevno mednarodno preizkušnjo Domen Tajnik. »V Lizboni nas čaka težka tekma, na njej bodo odločale malenkosti. Naša naloga je, da si pred povratno tekmo v Velenju priigramo čim boljši izid, ki bo ohranil upanje za preboj na zaključni turnir,« je še dodal srednji zunanji igralec zasedbe iz Šaleške doline.

Drugi četrtfinalni pari so Kadetten Schaffhausen – Wisla Plock, Nantes – Magdeburg in Nexe Našice – GOG Gudme.

Preberite še:

Komentarji: