Pomoč uporabnikom in dostop do najpogostejših vprašanj naših bralcev

Fotografija:
Odpri galerijo

Spodaj so zbrana nekatera najpogostejša vprašanja. Za dodatna vprašanja in tehnično pomoč pri dostopu do spletnih strani in aplikacij pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 25 88 ali stacionarno številko 01 47 37 616. Lahko pa se na nas obrnete preko elektronske pošte na elektronski naslov tehnicna.podpora@delo.si.
Kako se registriram?
Da postanete registriran uporabnik, je treba opraviti registracijski postopek. Pri registraciji sledite navodilom v obrazcu za registracijo. Pri tem bodite pozorni na to, da po zaključenem obrazcu za registracijo v celoti upoštevate nadaljnja navodila - odprete potrditveno elektronsko pošto, ki ji prejmete z naše strani na vaš elektronski naslov in kliknete na hiperpovezavo zapisano v njem.
Ob registraciji si zapomnite uporabniško ime in geslo, saj ju boste kasneje potrebovali za dostop do svojega računa. Po uspešno opravljenem registracijskem postopku se boste lahko prijavili na spletni portal Delo oziroma Slovenske novice.
Ali z registracijo lahko dostopam do drugih spletnih portalov medijske družbe Delo, d. d.?
Da, ob registraciji na spletnem portalu Delo.si ali Slovenskenovice.si si ustvarite enotni uporabniški račun, ki je enak za dostop do kateregakoli od zgoraj omenjenih spletnih portalov. To pomeni: če se registrirate na spletnem portalu Delo.si, se lahko z istim registriranim elektronskim naslovom prijavite tudi na spletni portal Slovenskenovice.si (brez ponovne registracije) in obratno, saj registracija na Slovenskenovice.si prav tako omogoča prijavo tudi na spletni portal Delo.si.
Kakšna je razlika med osnovno in celostno registracijo?
Osnovna registracija omogoča dostop do določenih funkcionalnostih portala Delo, kot so iskalnik po spletnih vsebinah, Osebni urednik, ustvarjanje lastnega portfelja na strani Borza in dostop do jutranjih novic Delo Danes. Na portalu Slovenskih novic je v osnovno registracijo vključeno iskanje po spletnih vsebinah in prejemanje dnevnih elektronskih novic, ki so objavljene v Slovenskih novicah.
Celostna registracija na obeh portalih zahteva vnos dodatnih podatkov o registraciji ali v osebnih podatkih, ki jih lahko spreminjate v svojem uporabniškem računu. Polja za celostno registracijo so neobvezna, vendar vam omogočajo dodatne aktivnosti, kot je na primer možnost takojšnjega komentiranja člankov. Pri osnovni registraciji si uredništvo pridržuje pravico do objave komentarjev po lastni presoji.
Obe registraciji sta brezplačni.
Kaj je digitalna naročnina?
Z nakupom digitalnega paketa pridobite dostop do digitalnih vsebin časopisa Delo ali Slovenske novice ter njune digitalne izdaje.
Če ste naročnik tiskane izdaje dnevnega časopisa Delo ali Slovenske novice vsaj pet dni v tednu, lahko z doplačilom 7 EUR mesečno dostopate do vseh spletnih vsebin izbranega časopisa in do arhiva, z e-bralnikom lahko berete digitalizirano tiskano izdajo na spletu, s posebno brezplačno aplikacijo pa si lahko prenesete in ogledate vsebine na iPadu, iPhonu, mobilnih aparatih in androidnih tablicah. S tem postanete Premiumov plačnik.
Prav tako lahko vsebine prebirate na mobilnem portalu m.delo.si ali m.slovenskenovice.si.
O vsebinah, ki vam jih ponujamo, boste, če boste to želeli, obveščeni tudi z jutranjo elektronsko pošto.
Kako se lahko naročim na Premium?
Naročniki, ki so na tiskano izdajo časopisa Delo ali Slovenske novice naročeni vsaj pet dni v tednu:
Na dostop do digitalnih izdaj izbranega časopisa se lahko od 1. avgusta 2013 naročite na spletnem portalu Delo oziroma spletnem portalu Slovenske novice. Preden lahko naročite izbrani paket, se morate na portal prijaviti (v primeru, da še nikoli prej niste bili registrirani na enega izmed naših portalov se je najprej potrebno registrirati).
Ko ste prijavljeni na izbrani portal prijavljeni, kliknite gumb NAROČI in v ustrezno polje vpišite vašo kodo za internet, ki jo najdete na fakturi za naročnino (10-mestna številka). Sledi 5 korakov s katerimi opravite nakup. Ko plačate prvo mesečno digitalno naročnino (doplačilo 7 EUR – možnost plačila s kreditno kartico, moneto, PayPalom ali po predračunu) s tem sklenete naročniško razmerje, ki velja za nedoločen čas – do pisnega preklica naročnine.
Naročnino vam bomo nato v prihodnjih mesecih obračunali na mesečnih fakturah, skupaj z naročnino za tiskani časopis. Naročnina vključuje vse digitalne izdaje izbranega časopisa skupaj s prilogami.
Naročniki na tiskano izdajo časopisa Delo ali Slovenske novice, ki ste hkrati tudi plačniki Premiuma in si v času dopusta prenaročite dostavo tiskane izdaje na počitniški naslov ali za ta čas ustavite dostavo, imate tudi v tem času dostop do digitalnih vsebin izbranega časopisa.
Če niste naročnik tiskane izdaje, pa bi jo želeli naročiti hkrati z digitalno:
Za vas smo pripravili posebno spletno ponudbo na spletnem portalu Delo oziroma Slovenske novice. Cene po tej posebni ponudbi veljajo za prvi mesec naročniškega razmerja.
Naročite lahko tiskano izdajo od ponedeljka do petka oziroma od ponedeljka do sobote.
Po prijavi na portal Dela ali Slovenskih novic preko spleta plačate prvo mesečno naročnino (plačate lahko s kreditno kartico, moneto, PayPalom ali po predračunu) in s tem sklenete naročniško razmerje, ki velja za nedoločen čas – do pisnega preklica naročnine.
Naročnino vam bomo nato v prihodnjih mesecih obračunali na mesečnih fakturah, skupaj z naročnino za tiskani časopis.
Naročnina vključuje vse digitalne izdaje izbranega časopisa, ki jih boste lahko začeli prebirati takoj, tiskano izdajo pa vam bomo pričeli dostavljati najkasneje tri delovne dni po prejemu obvestila o opravljenem plačilu.
Če želite naročiti le digitalni dostop:
Na spletnem portalu Delo oziroma Slovenske novice lahko naročite dnevni (naročnina velja do 23.59 na dan naročila), tedenski (naročnina velja od dneva naročila v tednu do začetka istega dneva v naslednjem tednu) ali mesečni digitalni dostop (naročnina velja od dneva naročila do konca dneva z isto številko v naslednjem mesecu, najmanj 30 dni).
Aktivacijsko kodo boste prejeli najkasneje v roku ene od prejema obvestila o opravljenem plačilu.
Kaj dobim z digitalno naročnino?
Z digitalno naročnino boste lahko dostopali do dodatnih vsebin na portalu Dela oziroma Slovenskih novic, z e-bralnikom boste lahko prebirali tiskano izdajo na portalu izbranega časopisa, mobilnih oziroma tabličnih napravah, do vsebin Dela in Slovenskih novic pa boste lahko dostopali tudi prek aplikacije.
Z nakupom tedenskega, mesečnega, polletnega ali letnega dostopa boste v času veljavnosti naročnine imeli tudi dostop do celotne vsebine arhiva časopisa na spletu (velja za http://www.delo.si/arhiv):
- Delo s prilogami je naročnikom v tiskani verziji na voljo od januarja 2001 do danes - Delo s prilogami je naročnikom v spletni verziji na voljo od januarja 2005 do danes.
Zaradi velikega obsega arhivskega gradiva priporočamo, da iskanje starejših prispevkov časovno omejite. Samo tako boste prišli do najstarejših člankov.
Naročniki digitalnih paketov boste na svoje mobilne in tablične naprave lahko tekočo izdajo prenesli do 30 dni do izida. Izdajatelj ne zagotavlja, da bo izdaja naročniku na voljo dalj kot 30 dni od izida.
Posamezne starejše izdaje časopisa bodo na voljo za nakup,vendar brez dostopa do arhiva.
Za prijavo na portal Dela oziroma Slovenskih novic boste uporabljali geslo. Če boste dovolili, da si spletno mesto vaše geslo zapomni, boste s tem hkrati dovolili, da spletno mesto na vašo napravo naloži nujne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje strani.
Če ne boste dovolili piškotkov, boste kodo morali vpisati vsakič, ko boste želeli dostopati do vsebin, ki so dostopne le naročnikom.
Kako dostopam do digitalnih vsebin?
Za dostop do digitalnih vsebin, ki so na voljo le naročnikom, se boste morali prijaviti oziroma registrirati, če tega prej še nikoli niste storili na našem spletnem portalu. Registracija predstavlja predpogoj prijavi. Če se še niste naročili na naše digitalne pakete, jih boste lahko izbrali iz ponudbe, ki smo jo pripravili za vas.
To lahko storite v treh korakih:
1. REGISTRACIJA: Če se še niste, se z vpisom svojega elektronskega naslova in želenega gesla registrirajte na našem portalu Delo oziroma Slovenske novice. Registracija vam omogoča dostop do določenih funkcionalnostih izbranega portala (komentiranje člankov, iskalnih po spletnih vsebinah, brskanje po arhivu,...).
2. IZBIRA DIGIPAKETA: Dosedanji registrirani uporabniki se morate najprej na portalu najprej prijaviti z vašim registriranim uporabniškim imenom in geslom. V nadaljevanju Izberite paket in opravite nakup. Najcenejši (enodnevni) digitalni paket je na voljo že za 1,4 EUR (Delo) oziroma 1 EUR (Slovenske novice). Plačate lahko s kreditno kartico, moneto, PayPalom ali po predračunu.
Če ste naročnik na tiskano izdajo vsaj pet dni v tednu, poiščite zadnji prejeti račun in na njem poglejte za t. i. internetno kodo. Če ste račun že vrgli stran nas lahko pokličete na 080 11 99 in vašo unikatno kodo vam bomo priskrbeli mi. S to kodo, ki jo imajo samo naročniki, ste namreč upravičeni do posebno ugodnega mesečnega digitalnega paketa katerega doplačilo znaša le 7 EUR/mesec.
3. DOSTOP DO VSEBIN: po prejetem plačilu (s karticami, moneto ali PayPalom je to praviloma takoj, predračun pa potrebuje dalj časa), boste imeli aktiviran dostop do vseh vsebin na vseh platformah. Za aktivacijo je potrebno aktivirati internetno kodo, ki se nahaja na vašem računu! Za plačnike digitalnega paketa bodo premijski članki na portalu vidni v celoti.
Če imate pametni mobilnik ali tablični računalnik, ki uporabljata sistem iOS (Apple) ali android, si namestite še brezplačno aplikacijo Dela oziroma Slovenskih novic. Obe aplikaciji najdete v App Store (iOS) oziroma v Google Play (android). Ko aplikacijo prenesete jo zaženite in se vanjo vpišite z istim elektronskim naslovom in geslom kot ste ju navedli ob registraciji na portalu.
Kako vem, ali ustrezam merilom plačnika Premium?
Premium plačniki so vsi naročniki tiskane izdaje časopisa Delo oziroma Slovenske novice, ki so na izbran časopis naročeni najmanj pet dni v tednu in imajo z doplačilom 7 EUR/mesec dostop tudi do digitalnih vsebin. Kot registriran uporabnik lahko svoj status Premium plačnika pridobite z internetno kodo s položnice, ki jo vpišete v ustrezno okence v samem začetku nakupa. V nadaljevanju sledite navodilom za aktivacijo vašega digitalnega dostopa(preden lahko aktivirate svoj status, se morate prijaviti!).
Če še niste naročnik časopisa Delo oziroma Slovenske novice in bi to radi postali, se lahko naročite v Trgovini ali se obrnete na naš oddelek za naročnine.
Kako si lahko naložim aplikacijo Delo oziroma Slovenske novice na iPad?
Navodila za namestitev aplikacije Delo oziroma Slovenske novice na iPad najdete na spletni strani http://ipad.delo.si.
Kako si lahko naložim aplikacijo Delo oziroma Slovenske novice na android?
Navodila za namestitev aplikacije Delo oziroma Slovenske novice na android najdete na spletni strani http://android.delo.si.
Kaj mi omogoča "Osebni urednik" v mojem profilu portala Delo?
“Osebni urednik” je elektronska storitev portala Delo s katero urejate vsebino po svojih željah. Dostop do “Osebnega urednika” je omogočen le registriranim uporabnikom. Z njim lahko upravljate znotraj vašega uporabniškega računa.
Kaj mi omogočajo “Dnevne novice” v mojem profilu portala Slovenske novice?
“Dnevne novice” je elektronska storitev portala Slovenske novice, ki omogoča dnevno prejemanje aktualnih tematik elektronskega časopisa Slovenske novice na vaš elektronski naslov. Dostop do “Dnevnih novic” je omogočen le registriranim uporabnikom. Z njim lahko upravljate znotraj vašega uporabniškega računa.
Kako lahko komentiram prispevke?
Komentiranje prispevkov na straneh Dela oziroma Slovenskih novic ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d.d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.
Uredništvo Dela oziroma Slovenskih novic in izdajatelj Delo, d.d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.
Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela oziroma Slovenskih novic bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.
Uredništvo Dela oziroma Slovenskih novic bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo odvzelo tudi možnost komentiranja.
Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.
Pozabil(a) sem svoje geslo, kako lahko pridobim novo?
Če ste svoje geslo pozabili, pritisnite gumb “pozabljeno geslo”, izpolnite polje z uporabniškim imenom in pritisnite gumb “pošlji geslo”. Na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, boste prejeli našo povratno elektronsko pošto – odprite hiperpovezavo v njej, pritisnite gumb “prijava” in si izberite novo geslo. Geslo lahko tudi kadarkoli spremenite v svojem uporabniškem profilu.
Ali so moji podatki varni?
Vaši osebni podatki so na spletnem portalu Delo oziroma Slovenske novice popolnoma varni, saj jih nikoli ne bomo delili z drugimi brez vašega dovoljenja. Tako je zapisano tudi v Pogojih uporabe.
Kako lahko spremenim nastavitve v svojem uporabniškem računu?
Na straneh uporabniškega računa lahko spreminjate osebne podatke, ki ste jih izpolnili ob registraciji na spletnem portalu Delo oziroma Slovenske novice. Premium plačniki in naročniki drugih digitalnih paketov lahko tukaj aktivirate svojo kodo za internet. Delovi uporabniki lahko dostopate do “Osebnega urednika”, uporabniki spletnega portala Slovenske novice pa lahko urejate obveščanje v povezavi z elektronskim časopisom. Uporabniški račun tako lahko prilagodite lastnim potrebam in željam.
Zakaj se ne morem registrirati s svojim elektronskim naslovom?
Na portal Delo oziroma Slovenske novice ste se predhodno prijavili s svojim Facebook računom: vaš uporabniški račun je v tem primeru že ustvarjen, vendar zaradi vaše varnosti ne morem privzeti vašega gesla za uporabo. Uporabniški račun aktivirate tako, da zahtevate novo geslo, ki si ga v nadaljevanju ponastavite sami.
Na portal Delo oziroma Slovenske novice ste se predhodno registrirali z istim elektronskim naslovom: potem vaš uporabniški račun že obstaja, zahtevajte novo geslo, ki si ga v nadaljevanju ponastavite sami.
Prvič ste na portalu Delo ali se niste še nikoli prijavili: S svojo težavo se obrnite na: 01 47 37 616 ali tehnicna.podpora@delo.si
Kako uporabljati Delov portfelj?
Registrirani uporabniki si lahko ustvarite svoj elektronski portfelj in spremljate njegovo aktualno stanje.
Kako uporabljati iskalnik po spletnih in tiskanih člankih?
Iskalnik po spletnih člankih (ob njih je ikona www) lahko uporabljate vsi uporabniki. Članki izbrane tiskane edicije v HTML obliki (ob njih je ikona s podobo lista) pa so dostopni le Premium plačnikom in naročnikom digitalnih paketov
Kako uporabljati pregledovalnik tiskanih edicij in prilog Dela oziroma Slovenskih novic?
Pregledovalnik aktualnih edicij Dela oziroma Slovenskih novic je na voljo samo Premium plačnikom in ostalim naročnikom drugih digitalnih paketov. Arhivirane edicije izbranega tiskanega časopisa so na voljo le Premium plačnikom in drugim naročnikom digitalnih paketov (izjema je enodnevni digitalni dostop, ki brskanja po arhivu ne vključuje!).
Kakšne naprave oziroma operacijske sisteme potrebujem za prebiranje vsebin Dela oziroma Slovenskih novic?
Izdajatelj Delo, d.d., ne odgovarja za nezmožnost prenosa vsebin na mobilno napravo. Brezhibno delovanje spletnega portala zagotavljamo s spletnimi brskalniki Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.6, Google Chrome v5. Za nemoteno delovanje je potrebna tudi zadnja različica vtičnika Flash.
Brezhibno delovanje aplikacije Delo oziroma Slovenske novice zagotavljamo na naslednjih napravah:
• iPad 1 (iOS 5.1.1)
• iPad 2 (iOS 6.1.3)
• iPad 3
• iPad mini
• iPhone 4
• iPhone 4s
• Samsung Galaxy Tab (GT-P1000; android 2.3.6)
• Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-P7500: android 4.0.4)
• Samsung Galaxy Tab 10.1 v2 (GT-N8010; android 4.1.4)
• Samsung Galaxy S II (GT-I9100; android 4.1.2)
• Samsung Galaxy Note 2 (GT-N7100; android 4.1.2)