Matija Dedić in Goran Rukavina trio

Kavarna Slamič, Ljubljana. Koncert nocoj ob 20. uri.
Fotografija: Matija Dedić sodi med vodilne hrvaške jazz pianiste in skladatelje. FOTO: Matijadedic.com
Odpri galerijo
Matija Dedić sodi med vodilne hrvaške jazz pianiste in skladatelje. FOTO: Matijadedic.com

V Rdeči dvorani Kavarne Slamič bo nocoj ob 20. uri koncert hrvaškega pianista Matije Dedića ob spremljavi Goran Rukavina tria v zasedbi Primož Fleischman (saksofon), Goran Rukavina (kontrabas), Janko Novoselić (bobni).

Na sporedu bodo izbrani jazz standardi in instrumentalne priredbe jazz skladb. Matija Dedić sodi med vodilne hrvaške jazz pianiste in skladatelje. Po končani srednji glasbeni šoli v Zagrebu se je vpisal na jazz akademijo v Gradcu in tam leta 1997 diplomiral v razredu profesorja Haralda Neuwirtha.
 

Dobitnik najvišjih glasbenih priznanj


Po vrnitvi v Zagreb se je njegova glasbena kariera začela zelo hitro razvijati. Od leta 1998, ko je izšel njegov debitantski album Octopussy, posega po najvišjih glasbenih priznanjih. Med drugim je večkratni prejemnik diskografske nagrade porin in priznanja status Hrvaškega glasbenega združenja za najboljšega pianista.

Deluje kot solo pianist, piše glasbo za televizijo in gledališče, igra v različnih zasedbah doma in v tujini ter je iskan studijski glasbenik, ki sodeluje z najimenitnejšimi imeni svetovne jazz scene. Za Matijev izredni glasbeni talent gre najbrž zasluga tudi legendarnim staršem, Gabi Novak in Arsenu Dediću.     

Komentarji: