Löw: Pravi pristop 
do vseh

V skupini F tudi branilci naslova Nemci, ki imajo v zadnjem desetletju eno najbolj stanovitnih reprezentanc.
Fotografija: Nemčija bo v Rusiji branila lovoriko s SP v Braziliji 2014. Foto AP
Odpri galerijo
Nemčija bo v Rusiji branila lovoriko s SP v Braziliji 2014. Foto AP

V nemški reprezentanci, ki brani lovoriko s prejšnjega svetovnega prvenstva v Braziliji '14, so z mešanimi občutki pospremili žreb, ki jih je za šampionat v Rusiji uvrstil v skupino F skupaj z Južno Korejo, Mehiko in Švedsko. Po eni strani so bili zadovoljni, ko so ugotavljali, da bi jo lahko odnesli tudi slabše, po drugi pa jim je jasno, da tekmecev, s katerimi se bodo pomerili v Moskvi, Sočiju in Kazanu, še zdaleč ne gre podcenjevati. To se še kako dobro zaveda tudi Joachim Löw, uspešni dolgoletni selektor »elfa«.

»Mehičani imajo izjemno dobro moštvo, ki je taktično in tehnično odlično podkovano, zato ga nikakor ne gre jemati z levo roko. Kar zadeva Švede, pa ne gre pozabiti, da so v dodatnih kvalifikacijah izločili favorizirane Italijane,« je medtem že večkrat opozoril 58-letni strokovnjak iz Schönaua v Črnem gozdu in v isti sapi pribil: »Največja nevarnost, ki preži na nas v skupini F, je mišljenje, da bo za uspeh proti Južnokorejcem ali Švedom dovolj že 80 ali 90 odstotkov naših moči. Takšne ekipe se za preboj v osmino finala borijo z vsem, kar imajo, zato se je treba sleherne tekme lotiti z maksimalnim pristopom. To je nauk, ki sem ga pridobil v vseh teh letih.«

Ne glede na vse pa Nemci, ki imajo eno najbolj stanovitnih reprezentanc v zadnjem desetletju, ostajajo veliki favoriti skupine F, zato bi bilo vse razen njihovega prvega mesta v uvodnem delu precejšnje presenečenje. Odkar je »Jogi« leta 2006 prevzel vodenje »elfa«, se je namreč ta še na slehernem tekmovanju prebil vsaj do polfinala, poleg tega že dalj časa kroji tudi vrh lestvice FIFA. Za drugo mesto, ki še vodi v osmino finala, naj bi se Mehičani, pri katerih poznavalci opozarjajo na nevaren napad in šibkejšo obrambo, udarili s Švedi, ki so se kljub odsotnosti reprezentančno upokojenega prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića v kvalifikacijah izkazali z nadvse čvrstim moštvom. Zadnje mesto v skupini pa naj bi bilo rezervirano za Južnokorejce, ki sicer za mnoge predstavljajo veliko uganko.

Komentarji: