Petek
, 6. december 2024
Delo home
Neomejen dostop | že od 9,99€
Delo home
Novice
Gospodarstvo
Delov poslovni center
Šport
Kultura
Mnenja
Magazin
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
Prijava
Rubrike
Podkasti
E-novice
Naročnine
Novice
Slovenija
Evropa izbira
EU 20 let
Lokalno
Svet
Znanoteh
Okolje
Črna kronika
Gospodarstvo
Novice
Like
Next
Kariera
Avstrijska Koroška
Delov poslovni center
Podjetniške zvezde 2024
Energetika 2024
Kapitalski trgi 2024
Zdravje 2024
Izvozniki 2024
Mobilnost 2024
Šport 2024
Gradbeništvo 2024
Šport
Nogomet
Košarka
Zimski športi
Kolesarstvo
Vuelta 2024
Tenis
Rokomet
Drugi športi
Pariz 2024
Šport zasebno
Športne stave
Kultura
Glasba
Film & TV
Oder
Knjiga
Ocene
Vizualna umetnost
Kresnik
Razno
Mnenja
Komentarji
Kolumne
Gostujoče pero
Pisma bralcev
Od srede do srede
Magazin
Svet so ljudje
Zanimivosti
Potovanja
Avtomobilno
Dobro jutro
Generacija+
Sobotna priloga
Nedelo
D podkasti
Tiskane izdaje
English
Dober dan!
Hitre povezave
Moje naročnine
Naročila
Magazin
|
Zanimivosti
Intervju
Sanja Lončar: Slovenci živimo v raju, o katerem Američani samo sanjajo
Sanja Lončar je podala nekaj smernic, kako se obvarovati pred virusnimi okužbami, ter podelila nekaj nasvetov glede zdravega življenja in samooskrbe.
Novice
|
Slovenija
Kmetijska in živilska podjetja
Živilska industrija si želi kakovostne in konkurenčne domače surovine
Povpraševanje po lokalni hrani med slovenskimi potrošniki narašča tudi po zaslugi uvedbe sheme Izbrana kakovost Slovenija in njeni promociji.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Namigi za kuhanje s česnom, ki bi jih odobrili tudi najboljši chefi
Ključna sestavina neštetih jedi lahko obrok ponese v višave ali pa ga skorajda pokvari. Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo in uporabljamo česen?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Gregor Jager: iz domače babičine kuhinje do najvišje kulinarike
Jesen ponuja ogromno priložnosti, da tudi domače krožnike popestrimo z lokalnimi in sezonskimi dobrotami.
Novice
|
Slovenija
Lokalno pridelana hrana
Kupujemo slovensko in lokalno, a najbolj zaupamo stiku s kmetom
Slovenski potrošnik največ povprašuje po slovenskem mesu in mleku in po domačih mesnih ter mlečnih izdelkih. Ekološki trg je še precej neraziskan.
Novice
|
Slovenija
Intervju
Anton Komat: Znanost je napredovala do točke, da ni več zdravega človeka
Anton Komat je z nami podelil nekaj opažanj v zvezi s prehransko varnostjo in pojasnil, zakaj je lokalno pridelana hrana za vsak narod bistvenega pomena.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Nasveti
7 lokalnih živil, ki jih moramo pogosteje jesti, ko nastopi mraz
S prihodom jeseni postaja hrana vse bolj udobna, topla in domača.
Novice
|
Slovenija
Idealna rešitev bi bile zadruge
Šole in vrtci bi več lokalne hrane, a ponudbe je malo, cene pa visoke
Večina šol okoli tri četrtine sadja in zelenjave kupi iz lokalne pridelave ter za okoli desetino ekoloških živil.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Janez Bogataj: Slovenci hlastamo za nekimi globalnimi neumnostmi
Slovencem manjka poguma, da bi bolj samozavestno predstavljali svojo identiteto. Tudi skozi bogato gastronomijo, ki je sestavni del naše dediščine.
Magazin
|
Zanimivosti
Legendarna Marija Merljak svetuje
Vse to je treba upoštevati pri snovanju ozimnice
Oktober gre h koncu, v zraku je zima. In z njo vred ozimnica, saj je vsekakor dobro imeti v shrambi (ali vsaj v kaki večji omari) kakšen priročen shranek.
Magazin
|
Zanimivosti
Recepti
5 slovenskih jedi, ki jih res morate znati pripraviti
Ali znate skuhati zares dobre štruklje? Kaj pa joto in koruzne žgance? Vse to so slovenske dobrote, ki pogrejejo tako dušo kot želodec.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Največ hrane na naših krožnikih je iz Hrvaške, Madžarske in Avstrije
Če bi kupovali domačo hrano, bi se samooskrba povečala in cene znižale. Samooskrbni smo le pri kravjem mleku, govedini in perutnini.
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
"Zaradi uživanja kruha ima vsak drugi Slovenec glivice"
Erika Brajnik je naturopatinja, ki je prepričana, da je hrana vir zdravja. V pogovoru je z nami delila nekaj napotkov za zdravo življenje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Samooskrba z zelenjavo v Sloveniji še vedno povprečna
Ste vedeli, da je samooskrba z zelenjavo v Sloveniji manj kot 50-odstotna? Kaj lahko sami naredimo, da bo večja?
Magazin
|
Zanimivosti
Vredno branja
Rešite kviz: spoznajte slovensko kulinariko
Preizkusite svoje znanje o kulinaričnih posebnostih naše dežele in hkrati spoznajte, zakaj vsak vaš nakup šteje.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Roman Žveglič: Država dobi več denarja iz davka na kruh kot kmet za pšenico
Predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki se tudi sam ukvarja s kmetovanjem, nam je razkril izzive, s katerimi se spopada slovensko kmetijstvo.
Novice
|
Slovenija
Prehrana
Pot do bolj trajnostne preskrbe s hrano
S povečanjem rastlinske pridelave za prehrano ljudi, ekološkega kmetovanja in ozaveščanje potrošnikov do dovolj dobre hrane za vse.
Novice
|
Okolje
Ekološko kmetijstvo
Na najožjih vodovarstvenih območjih bi morali kmetovati ekološko
Država za takšne pozive nima posluha. Prav tako namenja premalo denarja za učinkovito promocijo ekoloških živil.
Arhiv kategorije "Vsak nakup šteje"
Predstavitvene vsebine
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Dolgoletna tradicija slovenskega podjetja, ki vztrajno spreminja življenja
Čarobnost prazničnih dni se skriva v majhnih trenutkih in velikih dejanjih, ki za vedno ostanejo v srcih ljudi.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Rekordna rast in nižje cene: JYSK praznuje uspešno poslovno leto
JYSK Slovenija ima 7,5-odstotno rast prometa in nižje cene več kot 50 % najbolj prodajanih izdelkov
Delov poslovni center
|
Mobilnost 2024
Vredno branja
»Tudi če ne bi bil ljubitelj tehničnih novosti, bi bil navdušen!« #video
Vse večja prisotnost električnih vozil, ki neslišno drsijo po naših cestah, kaže na to, da e-mobilnost ni več le trend, je nujen element razvoja sodobne družbe.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Finančne napake, ki jih direktorji najpogosteje spregledajo
V slovenskem gospodarstvu, v katerem prevladujejo mikro- in mala podjetja, je pogost izziv neustrezno finančno upravljanje.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Tukaj smo – tudi s premium osebnim bančništvom OTP banke
OTP banka zahtevnejšim strankam ponuja Paket Premium, ki združuje premium storitve za varno in enostavno dnevno upravljanje financ s pomočjo osebnega bančnika.
Delov poslovni center
|
Podjetniške zvezde 2024
Vredno branja
Globalni minimalni davek – aktualni pogled
V decembru 2024 bo minilo eno leto, odkar je Slovenija sprejela Zakon o minimalnem davku.
Gospodarstvo
|
Kariera
Vredno branja
LJUBLJANA MBA znova uvrščen med 100 najboljših
Edini EMBA v srednji in vzhodni Evropi uvrščen na lestvico Financial Times.
Delov poslovni center
|
Podjetniške zvezde 2024
Vredno branja
Sedem mitov o parodontozi: ste prepričani, da je nimate?
Parodontoza je ena najpogostejših bolezni ustne votline. Zakaj nastane in kako lahko preprečimo težave z dlesnimi?
Magazin
|
Zanimivosti
PRAZNIKI
Kdaj podariti rose ali svežo malvazijo?
December je mesec vtisov – to je čas, ko se družinske mize šibijo od dobrot, ko se prijatelji po dolgem času zberejo na kupu in ko tudi brunch diši po cimetu.
Magazin
|
Zanimivosti
DELUXE
Na slovenskih policah se je znašlo nekaj precej eksotičnega. Bi poskusili?
Slovenci radi potujemo, srečujemo se na vseh koncih sveta.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Ima malo podjetje lahko velike ambicije?
Ambiciozen podjetniški duh, marljivost in vztrajnost so lahko največji aduti, kar jih ima malo ali srednje veliko podjetje.
Magazin
|
Potovanja
Vredno branja
Majorka je najlepša destinacija za 1. maj in poletje
Nekateri mu pravijo Mallorca, drugi Majorka, v obeh primerih pa gre za priljubljen španski turistični otok, ki navdušuje staro in mlado.
Magazin
|
Zanimivosti
KULINARIKA
Novosti priznanih slovenskih chefov
Čas druženja ob praznično pogrnjeni mizi, ki se šibi pod težo najrazličnejših dobrot, je tu! Okusite najboljše!
Delov poslovni center
|
Podjetniške zvezde 2024
Vredno branja
Forenzika v službi integritete
"Pranje denarja je praksa, ki je nevarna za širšo družbo, saj se nezakonito pridobljena sredstva plasirajo, prikrivajo in vključujejo v gospodarstvo."
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Poznate recept, kako hkrati znižati dohodnino in povišati pokojnino? Mi ga!
Z vplačilom premije za dodatno pokojninsko zavarovanje do konca leta si lahko zagotovite povračilo ali nižje doplačilo dohodnine.
Delov poslovni center
|
Kapitalski trgi 2024
Vredno branja
Vodik na kapitalskih trgih: nova zlata priložnost ali tveganje?
Vodik je izhodišče za proizvodnjo e-goriv, ki so pomembna za tiste segmente prometa, kjer je elektrifikacija težje izvedljiva – letalstvo in ladijski promet.
Novice
|
Slovenija
Vredno branja
Podarite 1% dohodnine in pomagajte malim borcem in njihovim družinam
V Društvu Viljem Julijan – društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi – vas srčno vabimo, da nam podarite 1 % dohodnine.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Slovenske železnice prejele prestižno nagrado
Nagrado ETC, Rail Tourism Awards 2024 so prejeli za kampanjo »Vlaki nove generacije«.
Gospodarstvo
|
Novice
Vredno branja
Kartica DKV za večjo poslovno učinkovitost in manjše tveganje za zlorabe
Kartica DKV je nepogrešljivo orodje za prevoznike v mednarodnem prometu. Omogoča brezgotovinska plačila goriva, cestnin, popravil in drugih storitev po Evropi.