Ponekod nevihte, na Kočevskem zalilo objekt

Predvsem na severovzhodu Slovenije so popoldne nastajale nevihte.
Fotografija: Tudi danes je možno kakšna nevihta s točo. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tudi danes je možno kakšna nevihta s točo. FOTO: Oste Bakal

Ljubljana - Nekateri kraji po Sloveniji so se zbudili v megleno jutro, a kmalu je celotno državo obsijalo sonce. Popoldne pa se tudi danes nismo izognili nalivom. Prve nevitne celice so se po poldnevu pojavile južno od Postojne ter med Mariborom in Slovenj Gradcem. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Popoldne je nevihta zajela okolico Kočevja. Ob 19.50 sta v naselju Mahovnik meteorna voda in blato iz bližnjega polja zlivala pritlično etažo objekta. Gasilci so preprečili nadaljnje zalivanje objekta ter izčrpali pol drugi kubični meter vode, poroč auprava za zaščito in reševanje.
 

Ponoči se bo ozračje umirilo


Zvečer bo še možna kakšna nevihta, ponoči pa se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Popoldanske nevihte bodo nekoliko manj pogoste. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju do 20, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem na severovzhodu Slovenije bodo danes popoldne ob nevihtah lahko nastali močni nalivi in sunki vetra, možen je tudi pojav toče.

Obeti: V petek bo večji del dneva razmeroma sončno, pozno popoldne pa bodo začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle tudi v večer in v noč na soboto. V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bo spet nastalo nekaj ploh in neviht.

Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne nevihte, ponekod tudi močnejše. FOTO: Oste Bakal
Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne nevihte, ponekod tudi močnejše. FOTO: Oste Bakal


Vremenska slika: Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji še naprej zadržuje topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v četrtek bo razmeroma sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne nevihte, ki jih bo jutri nekaj manj.

Biovreme: Sprva bo vremenski vpliv ugoden, v drugi polovici dneva bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave. Spanje občutljivih ljudi v noči na četrtek bo moteno.

Komentarji: