Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Strup za vohuna je bil v tekoči obliki

Ruskega vohuna Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo so napadli s strupom v tekoči obliki. Raziskave bodo potekale še več mesecev.
Na vhodnih vratih domovanja Sergeja Skripala so našli največjo doza strupa. Danes so potrdili, da je bil v tekoči obliki.
Na vhodnih vratih domovanja Sergeja Skripala so našli največjo doza strupa. Danes so potrdili, da je bil v tekoči obliki.
A. V.
17. 4. 2018 | 13:38
17. 4. 2018 | 13:41
1:20
London - Ruski vohun Sergej Skripal in njegova hčerka Julija sta bila zastrupljena s strupom v tekoči obliki. Tako so ugotovili po raziskavi na britanskem oddelku za okolje, kjer so podrobno preučili strup novičok, ki so ga uporabili v napadu na ruskega vohuna 4. marca letos v Salisburyju.

Največja doza strupa je bila na kljuki vhodnih vrat v domovanje 66-letnega Skripala in 33-letne Julije. Omedlela sta šele kasneje na klopci v parku, od koder so ju tudi odpeljali v bolnišnico.

Iz oddelka za okolje so tudi sporočili, da pospešeno čistijo širšo okolico napada, toda določeni deli bodo ostali zaprti, dokler ne bodo znani rezultati podrobnejše analize. Skupno naj bi preučevali devet različnih delov Salisburyja, raziskave in čiščenje pa naj bi potekalo še nekaj naslednjih mesecev.

Britanska oblast je za napad sicer obtožila Rusijo, toda uradna Moskva vse obtožbe zanika.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine