2. Malčkov tek na Obali

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

To soboto bo v Sečovljah potekal 2. Malčkov tek na Obali, katerega namen je spodbujanje gibanja in zdravega ter aktivnega življenjskega sloga naših najmlajših. Že na lanskem 1. teku je prireditev obiskalo okoli 1000 ljudi, od tega preko 300 mladih tekačev, ki so v spremstvo svojih staršev uživali v teku in različnih športnih aktivnostih.

Z namenom spodbujanja najmlajših h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, so v Malčkovem športu skupaj s Fakulteto za šport in Laboratorijem za diagnostiko telesnega in gibalnega razvoja izoblikovali programe namenjene otrokom med 3. in 9. letom starosti, s katerimi želijo pozitivno vplivati na razvoj mladih generacij ter jih spodbuditi k vsakodnevnemu gibanju. Prekomerna teža otrok je v Sloveniji še vedno pereč problem, čeprav se po podatkih poročila SLOfit, ki ga je pripravila Katedra za šolsko športno vzgojo Fakultete za šport, kažejo pozitivni trendi v smeri izboljšanja. V enajstih letih svojega delovanja so tudi v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške, Primorske in Štajerske regije.


Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Malčkovega teka na Obali, je ob tej priložnosti povedal: »Projekt Malčkov tek na Obali bomo letos drugič izvedli v soboto, 2. septembra, ob 10.00 uri,  v Sečovljah, na vadbenem poligonu pod gasilskim domom. S projektom želimo otroke navdušiti nad tekom ter tako spodbujati zdrav in aktiven življenjski slog. V okviru rekreativnega tekaškega dogodka bomo za otroke organizirali tudi različne programe v obliki športnih iger, kreativnih in tematskih delavnic. Vse s ciljem, da otroci v soboto dopoldne uživajo in aktivno preživijo prosti čas skupaj s svojimi starši. Novost letošnjega dogodka je začetek sodelovanja s Hoteli LifeClass Portorož in vzpostavitev temeljev projekta »Aktivni družinski vikend na morju«. S projektom želimo družinam zagotoviti celovite brezskrbne aktivne vikend programe, ki bodo temeljili na športno-rekreacijskih in doživljajskih aktivnostih ter kakovostni in prijazni destinacijski ponudbi.«


Na teku bodo lahko tekli otroci od 3. do 10. leta starosti, na razdalji 250 in 500 metrov. Udeležba je na teku brezplačna, vsi mladi tekači pa bodo na teku prejeli pozornosti naši sponzorjev. Na tek so obvezne spletne prijave, ki pa se bodo končale v četrtek, 31. avgusta. Izjemoma bodo prijave na tek možne tudi na dan teka in sicer ob 9.00 uri.
Malčkov tek na Obali organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi preko 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije. Prav tako na Koroškem že 11 let organizirajo največjo športno-rekreativno otroško prireditev Malčkov tek in Mega malčkovo zabavo. Celodnevnega dogodka se je v letošnjem letu udeležilo preko 5000 obiskovalcev.

Dogodku sta se tudi letošnje leto pridružila Občina Piran, ki želi s podporo dogodku prispevati k spodbujanju športnega dogajanja v občini ter povezovanju občanov skozi niz različnih aktivnosti in prireditev ter podjetje Hofer, ki s svojo družbeno odgovorno in trajnostno naravnanostjo podpira tovrstne dogodke na lokalni ravni, ki vključujejo mlade ter spodbujajo njihov zdrav in aktiven življenjski slog.

O Malčkovem športu:
Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.


Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Malčkovega teka na Obali
 

Več iz te teme:

Komentarji: