Borut Pahor bo številka 1 na Ironmanu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Dobrih pet mesecev pred slovensko triatlonsko tekmo leta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 3. aprila 2018 prevzel častno pokroviteljstvo in tako izkazal podporo polovičnemu Ironmanu, ki bo 23. septembra 2018 v slovenski Istri. »Priča smo začetku čudovite zgodbe, ki jo bomo zapisali jeseni in nato vsako leto,« je ob tej priložnosti dejal Pahor in izpostavil, da je v Sloveniji vse več tekačev, kolesarjev in plavalcev, zaradi česar je prepričan, da bo tekma dobila podporo javnosti in športnikov, s tem pa bo dobila tradicijo.


Direktor tekme Milan Eržen se je zahvalil predsednik Pahorju za podporo in mu ob tej priložnost predal štartno številko 0001. “Naredili bomo vse, da bo tekma vrhunska, da bodo tekmovalci varni in da se bodo vsi udeleženci počutili dobro. Smo na pravi poti, da 23. septembra pričakujemo krasno dirko,” je dejal Eržen.


Organizacija tega dogodka ni izjemnega pomena le za športnike in tekmovalce. Dogodek je izjemno pomemben tudi za turistično in gospodarsko promocijo Slovenije v mednarodnem okolju, zato je toliko bolj razveseljivo, da bodo pri organizaciji sodelovale vse okoliške občine: Koper, Piran, Ankaran in Izola.

 

ni podpisa
ni podpisa

Milan Eržen svečano predaja številko 1 predsedniku Slovenije Borutu Pahorju

 


I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria bo vrhunska rekreativna prireditev in več kot športni dogodek. Ironman kot organizacija namreč predstavlja garancijo za dobro organizirano prireditev, ki jo v Sloveniji lahko postavimo ob bok največjim rekreativnim prireditvam, kot so Ljubljanski maraton, Maraton Franja in podobne.  Zato je izredno pomembno, da je že steklo sodelovanje med Ironman organizacijo in Triatlonsko zvezo Slovenijo, ki sta sicer med seboj ločeni; Ironman je zasebna znamka, TZS pa deluje pod okriljem mednarodne triatlonske zveze ITU. 
Kot je povedal predsednik Triatlonske zveze Slovenije Mitja Tašler, so se z organizatorji slovenske Ironman polovičke hitro dogovorili o sodelovanju. “Smo v fazi podpisa pogodbe. Sodelovanje Triatlonske zveze Slovenije in organizatorja je ključnega pomena za dobro izvedbo tekmovanja. Da bo tekmovanje izvedeno na kar najvišjem nivoju, bo zveza zagotovila tehnične delegate in sodnike, vključil se je tudi lokalni triatlonski klub, ki bo sodeloval pri sami izvedbi tekmovanja ter izvedbi spremljevalnih dogodkov. Poudariti je potrebno, da se je organizator dobro pripravil na izvedbo, se zaveda resnosti prireditve in je v stalnem kontaktu z nami.” 


Prepoznavnost triatlona v Sloveniji je že na zelo visokem nivoju, tudi odločitev organizatorja, da Ironman tekmovanje prvič organizira v Sloveniji, je potrditev, da smo Slovenci športni narod in da se je na področju triatlona dobro delalo. “Prepričan sem, da bo Ironman kot blagovna znamka prepoznavnost tega lepega športa še dodatno dvignila in motivirala še več rekreativcev, da se pridružijo lokalnim triatlonskim klubom, kjer bodo lahko trenirali pod vodstvom izkušenih trenerjev,” je še dodal predsednik zveze Tašler.   
Dobro sodelovanje pa bodo vse strani izkazale tudi na športnem prizorišču. V prihodnjem letu naj bi na polovičnem Ironmanu pri nas tako videli štafeto v zasedbi Borut Pahor, Dušan Olaj kot predsednik organizacijskega odbora in Mitja Tašler kot predsednik Triatlonske zveze Slovenije.


Foto: Matej Družnik

Več iz te teme:

Komentarji: