Dobnikar še vedno na čelu AZS?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Roman Dobnikar, aktualni predsednik Atletske zveze Slovenije, ki je to mesto zasedel letos februarja, je v Ljubljani danes predstavil svojo kandidaturo za predsednika AZS. Na dogodku so bili prisotni tudi člani njegove ožje ekipe, v katero je izbral uveljavljene atletske strokovnjake.

Vodenje stroke bo Dobnikar zaupal Vladimirju Kevu, ki stroko vodi v zadnjem letu, za predsednika tekmovalne komisijo predlaga dr. Andreja Udovča, na čelu trenerskega združenja bo Andrej Jeriček, atlete bo še naprej vodil Matija Kranjc, (v upravnem odboru jih zastopa Jan Žumer), na čelu otroške atletike pa bo Robi Kreft.

"Brez ekipe ni mogoče delati, zato sem zbral okrog sebe tiste, ki so se že izkazali in tudi nove, mlade moči. Atletska zveza Slovenije je na začetku zelo pomembnega obdobja, novega olimpijskega cikla. Za našo mlado generacijo atletov, ki je že začela doživljati zavidljive uspehe, je novo obdobje hkrati tudi nova priložnost dokazati atletsko kakovost in svoj razkošen talent, za katera verjamem, da sta doma tukaj, v Sloveniji. Atletska zveza Slovenije kot krovna organizacija atletskega športa nosi vso odgovornost, da usmeri svoje delovanje v načine, ki našim atletom pomagajo ustvarjati in ohranjati čim boljše pogoje za doseganje uspehov na najvišji mednarodni ravni ter skrbi za celovit razvoj ter razširjenost atletike na regionalni in nacionalni ravni," je uvodoma povedal Dobnikar.

Med najpomembnejšimi usmeritvami je izpostavil utrditev atletike med najbolj prepoznavnimi športi v Sloveniji in umestitev Atletske zveze Slovenije med najuglednejše športne organizacije v Sloveniji. »V manj kot letu dni vodenja Atletske zveze Slovenije sem skupaj s sodelavci, z mnogimi atletskimi delavci ter s številnimi ljubitelji atletike usmerjal in vodil delovanje zveze v tej smeri. Iskreno sem se zavzemal za stabilno, uspešno, razvojno naravnano in prijazno ter varno prihodnost slovenske atletike. Po začrtani poti si kot kandidat za predsednika Atletske zveze Slovenije želim nadaljevati tudi v prihodnje. To sem iskreno napovedal že ob prevzemu začasnega vodenja letos februarja,« je dejal Dobnikar, sicer uspešen gospodarstvenik, zaposlen v skupini Petrol.

Dobnikar obljublja mirno nadaljevanje poti, ki si jo je začrtal že v začetku leta: "Z ekipo smo si zastavili realne, zelo pogumne, a tudi uresničljive cilje. Kratkoročni cilji, ki smo si jih z ekipo sodelavcev postavili v začetku leta, so bili realizirani, prav tako pa smo uresničili naše korake glede realizacije dolgoročnejših rešitev, ki so ključni za stabilnejši razvoj in pogoje slovenske atletike. Pozornost bomo še naprej namenjali atletski bazi, atletom, atletinjam, trenerjem, sodnikom, atletskim delavcem ter našemu članstvu, gonilni sili slovenske atletike. Naše aktivno delo bomo usmerjali v odgovorno delo organov, delovnih teles, komisij in združenj AZS, v tržne aktivnosti in v povečanje komercialnih virov ter sodelovanje z vsemi ključnimi domačimi in mednarodnimi institucijami."

Med cilji, ki bodo v ospredju, je izpostavil tudi prenovo aktov zveze, projektno delo, nadaljevanje strategije boja proti nedovoljenim sredstvom v športu ter izboljševanje infrastrukturnih pogojev. Dotaknil se je tudi tekmovalnega sistema: "S sodobnim in celovitim sistemom tekmovanj želimo omogočiti napredek atletinjam in atletom v vseh disciplinah, kar bo pripomoglo h kakovostnim zasedbam reprezentanc, ki ostajajo ena od glavnih prioritet Zveze. Otroško in šolsko atletiko tudi dalje prepoznavamo kot projekta z razvojnim potencialom ter platformi za regionalizacijo ter popularizacijo atletike."

Podporo je Dobnikarju na dogodku izrazil tudi Janez Aljančič, več desetletij član vodstva AZS in vodilnih struktur Evropske atletske zveze, ki se mu je zahvalil, ker je prevzel vodenje zveze v kriznem obdobju, čeprav je vmesni mandat trajal le leto dni, hkrati pa je poudaril dobro in obsežno delo zveze.

"Prepričan sem, da bomo skupaj z našimi člani, ki predstavljate bazo atletskega znanja in talenta, še bolj okrepili delo, nove pristope ter projekte, ki gredo samo v dobro atletike, v podporo našim atletinjam in atletov, naših trenerjev, organizatorjev tekmovanj, atletskih sodnikov ter številnih drugih atletskih delavcev. Po tej poti nadaljujem z vso odgovornostjo, energijo in zanosom, ki jih bom usmerjal v slovensko atletiko, ki ji bom še naprej pomagal v vsakršnem razpletu volilne skupščine," je predstavitev zaključil Dobnikar.

Več iz te teme:

Komentarji: