Inovacije, za katere ni nihče prosil

1. del
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Oprema in gadgeti so ponavadi ključnega pomena, ko se odpravimo v naravo, smučanje, tek ali celo na sprehod. V športnem in rekreacijskem svetu so pogosto gadgeti tisti, ki rešujejo življenja, predvsem s signalom, ki ga pošiljajo satelitu ali opremo, ki vas obvaruje pred snežnim plazom, ali pa vas reši aplikacija z zemljevidom, ko ne najdete poti domov. 

Na drugi strani uporabnosti pa se nahaja bizarnost. Nekateri gadgeti, ki so v teh trenutkih na trgu so tako boleče neuporabni, da se človek vpraša, zakaj so bili sploh izdelani. Ponavadi jih izumitelji pošljejo in predstavijo na platformi za množično financiranje, od tam dalje pa se lahko izstreli v zvezde ali pa v naš tokratni članek, povzet po reviji Outside.

Prtljaga, ki jo lahko zajahamo

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Modobag

MODOBAG je prva kolekcija kovčkov in torb, ki premorejo električni motor in se je z njimi mogoče povezati preko pametnega telefona in aplikacije. "Na cilj lahko prispete tudi do 3x hitreje!" Wau.

Šotor in sadje

Že na naslovni sliki lahko vidite kako brezupno brezveze izgleda šotor, ki ima na zunanjem delu natiskano lubenico. Taborniška oprema, ki bo prav prišla le pozornosti željanih mladcev in mladenk na festivalih, pa še to najbrž med okajenim občinstvom ni najboljša ideja. Pozitivna stvar je, da šotor, v primeru da se izgubite, lažje vidijo iz zraka. Čeprav vas v lubeničjem šotoru najbrž ne bodo jemali resno.

Jopica, ki vas masira

ni podpisa
ni podpisa

Foto: AiraWear

"Predstavljamo vam prvo svetovno jopico, ki vas zmasira. Premore šest napihljivih blazin, ki popravljajo vašo držo na stolu in so nastavljivi, tako da lahko najdete boleči del in masažo osredotočite nanj." Z jopico se lahko povežete preko aplikacije.

Več iz te teme:

Komentarji: