Kaj je Zoran Jankovič povedal o Franji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Z ljubljanskim županom se moramo strinjati. No, to, da je Ljubljana kolesarsko središče naše države, se težko strinjamo. Pa vendar ima v marsičem prav. Naslednje stavke smo povzeli z uradne strani Maratona Franje BTC City, ki se bliža, bliža...

Beseda župana mesta Ljubljane

Ljubljana je kolesarsko mesto, v katerem igra Maraton Franja prav posebno vlogo. Tudi sam se vsako leto razveselim konca tedna v začetku junija, ko se kolesarji vseh generacij zberejo na tem izjemnem kolesarskem dogodku. Energija, ki jo rekreativni kolesarji nosijo s sabo, je neverjetna in vsakokrat z navdušenjem opazujem, s kakšnim zanosom se pripravljajo na start, še posebej pa me navdušujejo njihova prijateljstva in iskreno veselje, ko se ob letu osorej srečajo, obujajo spomine in se veselijo novih skupnih kolesarskih podvigov.


Kolesarjenje je ena najbolj zdravih in okolju prijaznih oblik mobilnosti, zato v Ljubljani spodbujamo tako vsakodnevno kot rekreativno kolesarjenje, seveda pa ne smemo pozabiti na vrhunske športnike na dveh kolesih, med katerimi moram posebej omeniti članice prve slovenske profesionalne ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana, ki v evropskem in svetovnem merilu dosegajo izjemne rezultate.


Ljubljana je prelepo mesto, ki nudi številne možnosti kolesarjenja. Nenehno širimo in nadgrajujemo kolesarsko infrastrukturo, pri prenovah cest pa urejamo primerne površine za kolesarje. Zavedamo se, da je varnost vseh udeležencev v prometu na prvem mestu, hkrati pa z dodatnimi možnostmi kolesarjenja na kolesa privabimo še več naših meščank in meščanov vseh generacij ter tako poskrbimo za zdrav in aktiven način življenja od najmlajših nog naprej.


Maraton Franja je pravi praznik kolesarjenja in vesel sem, da organizatorji vsako leto nadgrajujejo program. Letos tako uvajajo Barjanko, kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju, s katerim želimo kolesarjem približati lepote tega edinstvenega naravnega habitata.

Vse niti maratona drži v rokah Kolesarsko društvo Rog, ki skupaj s partnerji in ob podpori Mestne občine Ljubljana vsako leto postavi višje standarde izvedbe tega edinstvenega dogodka, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Prepričan sem, da bodo s svojim izjemnim, strokovnim in predanim delom tudi v prihodnje izpeljali številne vrhunske športne prireditve.


Spoštovane kolesarke, spoštovani kolesarji,


Maraton Franja je prav posebna izkušnja, ki bo za vedno ostala v vašem spominu. Izberite traso po svoji meri, postavite svoje telo in um na preizkušnjo in zmagajte. Ob progi bomo spodbujali prav vsakega izmed vas, zame ste že zdaj vsi zmagovalci!


Srečno in se vidimo na 37. Maratonu Franja BTC City!

 

ni podpisa
ni podpisa

p.s.
 

"Športnorekreativne prireditve, kot je Maraton Franja, predstavljajo pomembno vlogo pri spodbujanju zdravega in aktivnega načina življenja, hkrati pa omogočajo tudi prijetno druženje.

Zato smo v Ljubljani športnih dogodkov, ki navdušujejo tudi naše prebivalke in prebivalce, zmeraj veseli in jih podpiramo, s svojo prijaznostjo, gostoljubnostjo in toplino pa zagotavljamo odlično počutje vseh udeležencev."

Zoran JANKOVIČ
Župan mesta Ljubljane
 

Več iz te teme:

Komentarji: