Koroška je spet tekla

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Organizatorjem največjega tekaškega dogodka na Koroškem, prireditve Rad’mam TEK, je tudi v četrti izvedbi uspelo v Radlje ob Dravi privabiti številne tekače od blizu in daleč. Prvi so se na radeljskem stadionu v nedeljo dopoldne v različnih starostnih kategorijah pomerili malčki iz vrtca in prvih razredov osnovne šole. Kar okoli 200 jih je teklo ob glasnih spodbudah staršev, maskote Malčkovega športa Tima in drugih obiskovalcev. Vsi udeleženci otroškega teka so bili za svoj trud nagrajeni z različnimi darili sponzorjev, najboljši so prejeli medalje.

Na osrednji tek posameznikov in trojk, ki se je začel ob 11. uri, se je letos prijavilo okoli 450 tekačev. Tek po ulicah Radelj ob Dravi ob progi že tradicionalno spremljajo številni gledalci in navijači. Letos so še posebej glasni bili navijači vzgojiteljic iz Vrtca Radlje, ki so se teka udeležile v lepem številu, predvsem pa so pokazale pravi ekipni duh. Tega, kot vedno, tudi ni manjkalo gasilcem, ki so se lahko teka udeležili kot posebna kategorija posameznikov ali trojk na 5 kilometrov.

Organizatorji kot posebnost radeljskega teka ohranjajo tek skozi industrijske prostore. Tako je tudi letos bila trasa speljana skozi proizvodno halo podjetja Stroj Radlje, ki je bil zlati sponzor prireditve. Sicer pa so se tudi letos lahko tekači med tekom pozabavali s peno in se preizkusili v metu na koš.

Prireditev je potekala v športno-zabavnem vzdušju, na stadionu in ob trasi jo je spremljalo več sto obiskovalcev. Dovolj razlogov za to, da organizatorji, to so Koroški atletski klub Radlje ob Dravi, Maxi sport in Javni zavod ŠK TM Radlje ob Dravi, že načrtujejo naslednji Rad’mam TEK, ki bo čez skoraj natanko leto dni, v nedeljo, 17. septembra 2017.

Več iz te teme:

Komentarji: