Košarka z dobrodelno noto

Fotografija: Festival
Odpri galerijo
Festival "Bodi športnik - igraj se z mano" v organizaciji Centra Janez Levec na letnem telovadišču Ilirija 5.10.2015 Ljubljana Slovenija [festivali,otroci s posebnimi potrebami,Janez Levec,šport,Ljubljana,Slovenija]

Dober mesec dni pred začetkom evropskega univerzitetnega košarkarskega prvenstva v Kopru se bo danes popoldne v tamkajšnjem športno rekreacijskem centru Bonifika odvil dobrodelni turnir v ulični košarki. Na njem bodo zbirali sredstva za sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

Na dogodku, ki ga v okviru prihajajočega evropskega prvenstva in projekta Zdravi maj pripravljata Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem, bo skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni obiskovalcem in udeležencem ponudila Piškot, ki piše zgodbo, s katerim zbirajo sredstva za omenjeni sklad, so sporočili organizatorji.

Košarkarsko prvenstvo bo v Koper pripeljalo številne študente in njihove spremljevalce iz različnih evropskih držav, zato želijo po besedah predsednika organizacijskega odbora Marka Juretiča košarkarski duh in športno pričakovanje prenesti tudi na lokalno prebivalstvo in obiskovalce ter hkrati opozoriti na problematiko socialno ogroženih študentov.

Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo bo že 13. po vrsti in bo v Koper med 20. in 27. junijem pripeljalo več kot 500 športnikov. Doslej so zanimanje za udeležbo potrdile univerze številnih držav, med drugimi Portugalske, Nemčije, Estonije, Madžarske, Italije, Rusije, Turčije, Hrvaške in Srbije.

Organizatorji bodo zbirali prijave na današnji dobrodelni turnir na elektronskem naslovu zdravimaj@soup.si in na prizorišču od 15.30 do 16.30 ure. Prijavnine ni.

Več iz te teme:

Komentarji: