Kraljič, zmagal v podaljšku turnirja

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Zmaga na zadnjem  letošnjem  golf turnirju  PGA, SLO Tour, na igrišču Livada v Martjancih, je po dveh dnevih šla v roke Danielu Kraljiču, ki je s tem ponovno potrdil, da  tudi pri, še ne 54 letih, ostaja  kralj slovenskega golfa.
Po dveh dnevih igranja  so imeli še trije njegovi kolegi, učitelji golfa PGA SLO; Andrej Kraljič, Anže Sonnenwald in Damjan Murgelj isto število točk. 152. In šli so v igranje dodatnih lukenj.

»Oba dneva nisem blestel, a sem se do zadnjega udarca trudil in to se mi je na koncu obrestovalo. Popolna osredotočenost je pogoj za dober rezultat. To skušam dopovedati tudi mladim iz GK Bled, ki jih treniram. Prav vsak udarec in vsak pat štejeta. Golf je šport, ki zahteva celega človeka,« je dejal Daniel Kraljič.

V igranju dodatnih lukenj sta napaki najprej naredila Andrej Kraljič in Anže Sonnenwald, v nadaljevanju pa še Damjan Murgelj in Daniel Kraljič je bil zmagovalec zadnjega turnirja letošnje sezone slovenske PGA.
Je ponovno v ekipi za evropsko prvenstvo učiteljev golfa in potuje na posamično evropsko prvenstvo učiteljev golfa. V končni, skupni uvrstitvi lestvice SLO TOUR 2017, kjer igrajo tudi člani PGA s statusom poklicnih igralcev golfa, je Daniel  drugi, tretji je Damjan Murgelj, 4. Janez Grilc. Zmagovalec pa je Sebastjan Ajster, ki poskuša srečo kot poklicni igralec golfa. Na tej lestvici je letos uvrščenih 22 igralcev.

Več iz te teme:

Komentarji: