Na Bledu rekorden olimpijski krog varnosti

Fotografija: Olimpijski krog varnosti, na Bledu, 30. decembra 2015..[olimpijski krog varnosti,Bled,Olimpijski komite]
Odpri galerijo
Olimpijski krog varnosti, na Bledu, 30. decembra 2015..[olimpijski krog varnosti,Bled,Olimpijski komite]

Na Blejskem jezeru je olimpijski krog varnosti postal rekorden. Na dogodku, ki so ga organizirali Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije in zavarovalnica Adriatic Slovenica, so sklenili najdaljšo človeško verigo in istočasno prižgali svetlobne palice, rekord za Guinnessovo knjigo pa morajo zdaj le še potrditi.

Vsi, ki so bili del poizkusa rekorda, so bili razporejeni v štiri območja okrog Blejskega jezera, ob 17.45 pa sta iz Zake krenili dve olimpijski bakli. Eno je nosila Brigita Bukovec, atletinja, ki je na OI leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno medaljo v teku na 100 m ovire, po drugi strani pa jo je nesel Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone 1992. Ko sta tekla mimo ljudi, je vsak prijel za roko svojega soseda in sklenili so olimpijski krog varnosti okoli jezera. Ob znaku so udeleženci prižgali svetlobne palice in se vpisali v knjigo rekordov.

Rekord je bil kljub manjšim zapletom, ko so morali pokrpati nekaj lukenj, kjer so manjkali ljudje, uspešen. Rekord je sicer še neuraden, po besedah prirediteljev rekordnega olimpijskega kroga varnosti pa se je na brežini Blejskega jezera zbralo več kot 5500 ljudi. Dogodku so prisostvovali tudi številni nekdanji olimpijci in kandidati za igre v Riu de Janeiru 2016.

Več iz te teme:

Komentarji: