Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Breskvina sladkoba

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
4. 10. 2017 | 08:10
4. 10. 2017 | 08:10
1:46

Sočno pecivo z vinogradniškimi breskvami

Z nedeljskega kolesarskega izleta sem se vrnila z lačno dušo. Oči so iskale nekaj sočnega, sladkega in seveda hranljivega, seveda pa tudi na hitro narejenega. Moja neutrudna in nadvse ljuba mi mašina je tako nemudoma pričela šteti obrate. Plan v glavi pa kar pecivo po navdihu in kar je bilo pri roki in v hladilniku,  to pa so bile sladke sočne vinogradniške breskve. Rezultat je bil v negotovosti, lahko pa povem, da ob izidu več kot presenetljiv in zagotovo ponovitve vreden.

Za pekač premera 25 cm potrebujete:
4 jajca
100 g kokosovega sladkorja (lahko tudi običajnega)
110 g masla
1 grški jogurt
60 g mandljeve moke
40 g moke iz zemeljskih oreščkov (lahko nadomestite s kako drugo)
75 g mletih mešanih kosmičev
Sol
Vanilja, rum, ščep pecilnega praška
500 g očiščenih narezanih vinogradniških breskev

Priprava:
Jajca penasto zmešamo in postopoma dodamo sladkor. Maslo stopimo in ga zmešamo z grškim jogurtom, ki ga nato dodamo jajčni zmesi. Vanjo stresemo še vaniljo, sol, pecilni prašek, šilce ruma. Gladki zmesi postopoma dodajamo še moko in kosmiče. Zmes, ki je dokaj tekoča vlijemo v pomaščen pekač. Narezane breskve začinimo s cimetom, rumom, vaniljo in jih stresemo v pekač s testom.  Vse skupaj pečemo približno 30 minut pri temperaturi 180 stopinj, da postane zlato rjave barve.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine