Poletov recept: tribarvna solata

Za vroče poletne dni, ko imamo v izobilju paradižnikov, paprik in vseh vrst zelenih solat, skorajda ni prijetnejše osvežitve na krožniku, kot je dobra pisana solata, ki jo lahko skomponiramo kar po naših željah in okusu.
Fotografija: S prijetnim bomo ujeli tudi koristno. S solato bomo nabrali še kar nekaj vitaminov in mineralov. FOTO: Tanja Drinovec
Odpri galerijo
S prijetnim bomo ujeli tudi koristno. S solato bomo nabrali še kar nekaj vitaminov in mineralov. FOTO: Tanja Drinovec

Pri meni brez nebeško dobrih popečenih sladkih rdečih paprik na žaru skoraj ne gre.
Takšno močno solato si lahko omislite kar za zdravo kosilo, ki bo zajemalo malo beljakovin in veliko zelenjave. In še košček kruha za povrh, da bo mera polna.

S prijetnim bomo ujeli tudi koristno. S solato bomo nabrali še kar nekaj vitaminov in mineralov. Paprika je čudovita zelenjava za naš prebavni sistem, paradižnik vsebuje antioksidante, rukola veliko balastnih snovi, je borka proti rasti rakavih celic, blagodejno vpliva na želodčno sluznico … sir mocarela pa poskrbi za beljakovinski delež našega obroka. Začinjena mora biti še z dobrim olivnim oljem.

Potrebujemo (za velik krožnik solate):
3 do 4 paprike, spečene v pečici ali na žaru
4 paradižnike
1 vrečka mocarele
sol, poper
balzamični kis
olivno olje

Priprava:
Paprike popečemo v pečici ali na žaru in olupimo (zavite v moker mrzel prtiček se zelo enostavno olupijo). Oprano in odcejeno rukolo zložimo na krožnik. Čeznjo položimo trakove paprik in narezan paradižnik. Nazadnje posujemo z natrganim sirom in začinimo po okusu s soljo, poprom, kisom in oljem.

Začinjena mora biti z dobrim olivnim oljem. FOTO: Tanja Drinovec
Začinjena mora biti z dobrim olivnim oljem. FOTO: Tanja Drinovec

 

Komentarji: