"Strah me je običajnega življenja"

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pustolovec rojen v Zimbabveju, Sean Conway je nedolgo nazaj postal prvi človek, ki je končal Ultimate British triatlon. V sklopu ultimativnega triatlona je leta 2008 prekolesaril dolžino Velike Britanije, leta 2013 je isto dolžino preplaval in letos maja končal preizkus, potem ko je njeno dolžino še pretekel, kar je isto kot 38 zaporednih maratonov.

Sean, ki živi v Cheltenhamu je daleč od stereotipa "normalnega" ekstremnega športnika.

Velike čestitke za vaš zadnji uspeh. Ste kdaj razmišljali o tem, da bi obupali in vse poslali k vragu?

Bil sem v zares hudih bolečinah, a vedel sem, da lahko vztrajam še naprej. Fizično bolečino lahko zlahka premagaš, a psihična je tista, ki se te drži skozi vse podvige. Predvsem misel na to, da ti ne bo uspelo priti do cilja.

Kako ste postali profesionalni avanturist?

Naveličal sem se le obstajati in želel sem preveriti meje človeške zmogljivosti. Prekolesaril sem 25,800 kilometrov okoli sveta, se ob tem hudo zadolžil, a preživel. Takrat se je moje življenje obrnilo na glavo.

Kaj se je spremenilo?

Še vedno živim preprosto življenje. Nimam kreditov. Živim na 9-metrskem vojaškem čolnu, ki sem ga kupil na eBayju za 3,000 evrov. To pomeni, da sem lahko pri izbiranju ciljem še bolj kreativen in obenem vodim sklad v sklopu katerega zbiram denar za ljudi, ki si želijo podobnih avantur.

Kako boste presegli Ultimate British Triathlon?

Čez nekaj tednov tekmujem na prav posebnem Ironmanu, saj namesto 12 ur traja kar tri mesece. Lokacija je zaenkrat skrbno varovana skrivnost.

Lahko vsak človek postane pustolovec/avanturist/ekstremni športnik?

Seveda. V višino merim 175 centimetrov in zmorem le 65 kilogramov. Nisem nekdanji olimpijec ali vojak. Sem le kosmat fant, ki v šoli nikoli ni blestel v športu. Na srečo sem v svoji mladosti sprejel marsikatero slabo odločitev in to me je prisililo, da začnem iskati nekaj boljšega zase.

Vas je bilo kdaj strah na svojih podvigih?

Strah me je običajnega življenja. Avantura ne pomeni vedno, da s kajakom preveslaš ocean in preplezaš na vrh sveta. Gre za način razmišljanja. Ni vam treba dati odpovedi v službi. Delovni čas je od 9. do 16. ure, a obstaja tudi čas od 16. do 22. ure. Izkoristite ga.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: