Veslanje na Ljubljanici za dober namen

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V soboto in nedeljo, 24. in 25. septembra, bo na Ljubljanici znova pestro. Potekala bo namreč prireditev veslanje za dober namen med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu, dolžina kroga bo 5,5 kilometra. Del izkupička od prijavnin bo namenjen humanitarni organizaciji, poroča STA.

Proga na reki Ljubljanici bo speljana skozi središče mesta, pod ljubljanskimi mostovi v Stari Ljubljani. Gre za izziv za vztrajne, ki lahko veslajo zgolj en krog, oziroma toliko, kolikor so sposobni. Ker bodo večerne temperature nizke, so se organizatorji odločili za spremembo koncepta prireditve. Veslanje v nočnih urah tako odpade, spust bo potekal v soboto od 15. do 21. ure in se nadaljeval v nedeljo od 9. do 15. ure.

Veslanje bo možno za kategorije K-1 moški in K-1 ženske, K-2 - enotna kategorija, C-2 - enotna kategorija, SUP - moški in SUP - ženske. Dovoljeno bo uporabljati vse vrste kajakov oziroma kanujev, vsak udeleženec pa si bo poljubno izbiral število preveslanih krogov. Prireditelji bodo vodili evidenco števila preveslanih krogov vsakega posameznika. Za prijavnino 15 evrov je udeležencem na voljo pijača in prehrana v času spusta, ob koncu pa prejmejo tudi spominsko majico in diplomo. Prvi trije posamezniki glede na število preveslanih krogov pa prejmejo posebno nagrado.

Start in cilj spusta bosta na KKK Ljubljana, Livada 31. Prireditelji prosijo, da udeleženci parkirajo na novem parkirišču med klubom in gostilno Livada - vhod s Hladnikove ulice, prek Kobetove ulice, še poroča STA.

Več iz te teme:

Komentarji: