Video: Martyn Ashton po nesreči spet v akciji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pisalo se je leto 2013, ko se je končala Velika nagrada Anglije razreda Moto GP v Silverstonu.

Kot je v navadi pri tako velikih športnih spektaklih, je spremljevalni program res bogat. In tudi dirka razreda Moto GP, v kateri se je takrat z lovorovim vencem okitil Španec Jorge ni bila izjema.

Po zaključku res spektakularne dirke, v kateri je Jorge premagal Marca, je na vrsto prišel spektakel večkratnega otoškega in svetovnega prvaka v trial vožnji, gospoda Ashton Martyna. Niti približno pa si ni predstavljal, da bo ta trial predstava njegova – zadnja.

Po izvedenih nekaj res vrtoglavih trial vložkih je Martyn doživel grozovito nesrečo, ki ga je za vedno prikovala na invalidski voziček. Res, nepredstavljiva  tragedija za fanta, ki je celo svoje življenje sanjal, kako s kolesom čim višje premakniti meje mogočega.

Ampak, tudi dejstvo, da ga je usoda priklenila na dvokolo – v drugačni, bolj tragični obliki, se Martyn ni pustil predati črnim mislim. V družbi svojih kolegov, vrhunskih mojstrov iz gorsko-kolesarske scene, gospodiča »Playboya« Danny McAskilla, Chrisa Akrigga in Blake Samsona ter pod mirno roko njegovega dolgoletnega spremljevalca izza filmske kamere Robina Kitchina, je nastal video, ki ne bo, verjemite mi na besedo, nikogar pustil ravnodušnega.

Martyn je spet zajahal svojega dvokolesnega prijatelja in odpeljal »trail« svojega življenja. Njegov nasmeh pove vse!

Človeška volja in goreča želja res ne pozna meja pri uresničitvah svojih sanj!

Občudovanja vreden video!

Več iz te teme:

Komentarji: