Video: Zgodbe, ki so oblikovale Maraton Franja

Fotografija: Maraton Franja skozi Ljubljano 08.junija 2014
Odpri galerijo
Maraton Franja skozi Ljubljano 08.junija 2014

O Franji pred Franjo - zgodbe, ki so izoblikovale kolesarski praznik. Tone Fornezzi Tof je bil začetnik, Gorazd Penko in Jože Mermal sta motorja prireditve, duša so vsi kolesarji, predvsem tisti, ki so Franjo prevozili vsako leto.
Lansko leto je bila jubilejna 35. Franja, pogovarjali smo se z glavnimi akterji, tistimi, brez katerih Franje ne bi bilo...

 

...

V 36 letih razvoja največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji so organizatorji omogočili, da je prireditev dodobra prerasla svoj športni okvir, od 700 udeležencev na prvi Franji, do spogledovanja s številko 8.000 na letošnji. Prireditev je postala priložnost za zabavo, rekreiranje, druženje in celo poslovno sodelovanje in tudi zato se je Maratona Franja prijel vzdevek tradicionalnega kolesarskega praznika.

Kkot pravijo organizatorji, so dobrodošli vsi - najmlajši kolesarji, rekreativci pa tudi tisti z največ tekmovalnega duha in energije v nogah. Tudi letos je pred nami pet različnih kolesarskih preizkušenj ter spremljevalni program za udeležence in gledalce.

V petek, 9. junija, se vse začne z že tradicionalnim kronometrom iz Ljubljane v Domžale in nazaj, nadaljevanje je v soboto, 10. junija, z družinsko-šolskim maratonom in preizkušnjo za otroke v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, vrhunec pa bosta seveda nedeljski dirki, veliki (156 km) in mali (97) maraton na ustaljeni trasi po cestah Ljubljane z okolico in Gorenjske.

Maraton Franja skozi Ljubljano 08.junija 2014
Maraton Franja skozi Ljubljano 08.junija 2014

Več iz te teme:

Komentarji: