Zajtrk olimpijskih prvakov - Shalane Flanagan, maratonka

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Olimpijskih iger v Riu je konec, vrhunski športniki so opravili svoje. Kako so se nekateri nekdanji olimpioniki zjutraj pripravljali na svoj nastop?

Shalane Flanagan, maratonka

Atletinja je bila na olimpijskih igrah v Pekingu tretja v teku na 10.000 metrov. Mnoge je presenetilo, da se je potem takoj posvetila maratonu. »Zdelo se mi je, da sem dosegla vrhunec, in zabavno se mi je zdelo, ko sem iskala in našla nov izziv.« Njena mati je bila včasih ameriška rekorderka v maratonu.

Precej pričakovano je 34-letnica kmalu zablestela. Leta 2012 je zmagala na ameriških olimpijskih kvalifikacijah in na državnem prvenstvu, leta 2014 je bila tretja na maratonu v Berlinu s časom 2.21.14. To je drugi najboljši ameriški izid med ženskami. Kaj je posebnega opazila med tekačicami na dolge proge? »Vedno sem lačna,« pravi, »in veliko časa preživim v kuhinji.« Napisala je celo kuharsko knjigo z naslovom Teci hitro, jej počasi. Njena najljubša hrana je ovsena kaša.

Obrok

Pol skodelice instantne ovsene kaše, pol narezane banane, četrt kozarca mandljevega mleka, tudi mandljevo maslo, rozine ali sveži gozdni sadeži, cimet in med.

Mnenje strokovnjaka

»Ta obrok ima dovolj kalorij za ves maraton,« pravi Alicia Kendig. »in sestavine za obrok lahko dobi Shalane kjer koli. Tisto, kar mi je najbolj všeč, je mandljevo maslo. Vsebuje ogromno kalorij, ne da bi se ob tem počutili slabo.«

Več iz te teme:

Komentarji: