Zgodba o Luki

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Luka (Kovačič) je 19-letni fant, ki je še pred kratkim aktivno sodeloval pri vsakem športu. Najraje pri nogometu. Lani septembra so mu zdravniki podali diagnozo - rak na debelem črevesju, na operaciji pa so videli, da se je rak razširil že na trebušno mreno. Takoj so mu predpisali kemoterapije in biološka zdravila, a aprila letos so mu kemoterapije prekinili, saj so slovenski zdravniki ugotovili, da je ta vrsta raka neozdravljiva. Luka in njegova družina se niso vdali v usodo in so še naprej iskali rešitve. Ko so slišali za nekega zdravnika v Padovi v Italiji, so se takoj odpravili tja na pregled, a odgovor je bil enak slovenskemu. Po članku v slovenskih novicah se je iz Nemčije javila zdravnica, ki se je ponudila, da Luko pregleda. In šli so.

Luki želimo vsi veliko sreče in predvsem pa, da bi čim prej ozdravel.

Gregor (Medved) in ostala družba

Zgodba prijateljev in sošolcev mladega Luka je povod, da smo v Bohinju  združili moči in vedenja in tako v naslednjih mesecih pripravljamo več akcij, s katerimi bomo skušali zbrati vsa potrebna finančna sredstva.

Zgodba ima nadaljevanje – dva dni po odhodu v Nemčijo je zdravnica Cristina Froschauer na Face booku napisala:

»Evo Folk Svabi smo nasli resitev za nasega Luka Kovačiča, bojevnika prve klase.«

In naslednji dan je konzilij Klinike Groshadern LMU dal »zeleno luč« za Luka – deležen bo nove terapije in obeti, da bo Luka preživel in ponovno zaživel polno življenje, so veliki. 

Do zdaj dogovorjene aktivnosti za zbiranje sredstev:

Sobota, 11.06.

ob 17 h - Dvorana Danica -  Dobrodelni nogometni turnir zvezd s srečelovom

ob 20 h – Dobrodelni koncert v KD Joža Ažmana

Nedelja, 19.06.

Ves dan – Ravne – ZIP LINE – izkupiček od celodnevne prodaje kart bo namenjen akciji

Na Stari Savi Jesenice - Celodnevni dobrodelni koncert od 10h naprej s športnimi turnirji (mali nogomet (tri na tri), hokej na asfaltu, košarka (street basket),-namizni tenis in nogomet , pikado, poker turnir (Texas Hold‘em)

Nedelja 19.06.

ob 17 h – Latino Show – zaključna produkcija plesne šole Salsa rica

Sobota, 25.06.

ob 18 h v KD Joža Ažmana – turnir v namiznem nogometu in Zabavni večer

Do konca junija:

Predprodaja vstopnic za predstavo 11.09. ob 18h: 30  – KD Joža Ažmana - CVETJE V JESENI – naročilo po tel. 041 / 944 060

Apel velja vsem, ki bi lahko kakor koli lahko pomagali pri akciji - z lastno aktivnostjo,  sponzorstvom akciji, idejami,  (predloge zbira Gregor Medved 041/885 732 ali  Lucija Grm 041/944 060) ali z nakazilom donacije kakršnega koli zneska na transakcijski račun:

RKS – območno združenje Radovljica

Gorenjska c. 25

4240 RADOVLJICA

D.Š.: 86257927

TRR: 07000 0000 487321    Sklic na št.: 29005   

Namen plačila:  ZA LUKO KOVAČIČA

Več iz te teme:

Komentarji: