Olimpija v osrčje obrambe pripeljala Kamerunca

Macky Bagnack se je kalil tudi pri Barceloni, nazadnje igral v Avstriji, z ljubljanskim klubom pa podpisal triletno pogodbo.
Fotografija: Macky Bagnack bo okrepil obrambo prvakov. Foto NK Olimpija
Odpri galerijo
Macky Bagnack bo okrepil obrambo prvakov. Foto NK Olimpija

Ljubljana – Vrste nogometnega prvaka Olimpije, ki jo bo v novi sezoni vodil srbski strokovnjak Ilija Stolica, je okrepil 23-letni Kamerunec Macky Bagnack, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, igra pa lahko tudi na desnem bočnem položaju ali na mestu obrambnega zveznega igralca. Nazadnje je nosil majico avstrijske Admire Wacker.


Dvakrat v reprezentančnem dresu


Nogometno pot je začel v znameniti akademiji Samuel Eto'o, s trinajstimi leti pa se je pridružil Barcelonini valilnici talentov La Masii. V vrstah katalonskega velikana je igral vse do članske selekcije in bil nazadnje eden opaznejših članov tamkajšnje ekipe B. V 61 nastopih je prispeval en gol. Dvakrat je oblekel tudi članski reprezentančni dres.


Triletna pogodba


Za svoj talent in trdo delo je bil leta 2013 nagrajen z vpoklicem na poletne priprave prve Barcelonine zasedbe, na katerih si je slačilnico delil z Lionelom Messijem, Neymarjem, Gerardom Piquejem, Andresom Iniesto ... Po odhodu iz Katalonije je igral za Nantes, Zaragozo in Admiro. Z ljubljanskim kolektivom, pri katerem bo na hrbtu nosil številko 3, je podpisal triletno pogodbo, novim soigralcem pa se bo pridružil že na današnjem uvodnem treningu.
 

Komentarji: