Triglav z odličnim izhodiščem v boju za obstanek

Nogometaši Triglava so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za obstanek v 1. SNL premagali Dravo z 2:1. 
Fotografija: Matej Poplatnik je Triglav reševal tudi na tekmi v Ptuju. 
Odpri galerijo
Matej Poplatnik je Triglav reševal tudi na tekmi v Ptuju. 

Kranjčani so po zmagi nad Rudarjem v zadnjem kolu državnega prvenstva zasedli deveto mesto, ki jih je vodilo v dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Merijo se z drugovrščeno ekipo druge lige, Dravo iz Ptuja, ki se z vložkom nigerijskih investitorjev želi vrniti v prvo ligo. 

Prvo tekmo sta ekipi odigrali na Ptuju, kjer je bil Triglav boljši z 2:1. V prvem polčasu je bilo nekaj priložnosti na obeh straneh, prvo je imel Matej Poplatnik, ki se je iz oči v oči pomeril z izkušenim vratarjem Drave Aleksandrom Šeligo, a žoge ni uspel pospraviti v mrežo. Bolj uspešen je bil na drugi strani v 14. minuti Rešek, ki je Dravo popeljal v vodstvo. 
 

Poplatnik z bele točke za zmago


Trener Triglava Siniša Brkić je ob polčasu opravil dve zamenjavi, v igro je poslal Kristijana Arha Česna in Momirja Bojića, Triglav pa je zaigral precej bolje. Do izenačenja so Kranjčani prišli v 62. minuti, ko je žogo v mrežo pospravil David Zec, ki bo v prihodnji sezoni igral za mladinsko selekcijo Benfice. 

Triglav je do vodstva prišel v 82. minuti z bele točke. Tilen Mlakar je dobro preigraval na levi strani in poslal ostro žogo v kazenski prostor, po strelu pa je žoga zadela domačega branilca Pirtovška v roko in Matej Jug je pokazal na belo točko. Tretji strelec državnega prvenstva v letošnji sezoni Matej Poplatnik je brez težav zadel, Triglav pa je do konca tekme zadržal vodstvo in si priigral odlično izhodišče pred drugo tekmo, ki bo v sredo ob 16.30 v Kranju. 

Drava Ptuj : Triglav Kranj 1:2 (1:0)
Rešek 14; Zec 62, Poplatnik 82.

Komentarji: