Vstopnice v Domžalah pošle v 128 minutah

Vstopnice za nedeljsko tekmo med Domžalami in Olimpijo so pošle v dobrih dveh urah.
Fotografija: Olimpija proti Domžalam potrebuje le točko.  FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Olimpija proti Domžalam potrebuje le točko.  FOTO: Roman Šipić/Delo

V nedeljo se bo v Domžalah odločalo o naslovu državnega prvaka, Olimpija pa za uspeh potrebuje le še točko. Domžale ne bodo igrale praktično za nič drugega, kot le za čast, saj je že nekaj krogov jasno, da bodo prvenstvo končali na tretjem mestu, tribune ob Kamniški bistrici pa bodo vseeno polne. 

Olimpijin sektor so Ljubljančani takoj razprodali lastnikom sezonskih vstopnic, tudi Domžalčani pa so pohiteli z nakupom, saj ne želijo zamuditi spektakla. Tako so karte pošle v vsega 128 minutah, čeprav navijači v Domžalah ne slovijo kot ravno najbolj vroči v slovenski nogometni ligi. Olimpija potrebuje le še točko, da bi proslavila naslov prvaka, zadošča pa ji tudi poraz, če bi Maribor remiziral ali izgubil z Gorico, kar pa je malo verjetno. 
 

Derbi spet izpraznil blagajni


Na igrišču so bili v soboto boljši Ljubljančani, pri kaznih pa so večji znesek svojemu klubu prislužili mariborski. Maribor bo moral plačati 9900 evrov kazni, Olimpija pa le 3400.

Denarno kazen v višini 1500 evrov je dobil tudi nogometaš Olimpije Abass Issah. Disciplinski sodnik mu je zaradi nedostojne geste, namenjene mariborskim navijačem, prisodil plačilo 1500 evrov globe in eno tekmo prepovedi igranja, kar pa je igralec že prestal na sredini tekmi 35. kroga. Pri izreku kazni je sodnik upošteval olajševalno okoliščino, pisno izjavo igralca.

Pirotehnika na derbiju spet prazni blagajne. FOTO: Tadej Regent/Delo
Pirotehnika na derbiju spet prazni blagajne. FOTO: Tadej Regent/Delo


Manj teh je našel pri obnašanju obeh navijaških skupin. Ljubljanska je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja, žaljivega skandiranja nasprotni ekipi in njenim navijačem, prižiganja večje količine bakel, odvržene bakle ob rob igrišča, odvrženih dveh stolov s tribun ob rob igrišča ter odvrženih dveh bakel na igrišče in upoštevani predkaznovanosti svojemu klubu pridelala 3400 evrov kazni.

Skoraj do desetih tisočakov so prišli mariborski navijači: nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratno prižiganje bakel na tribuni, odvržene bakle na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, odvržena večja količina papirja na igralno površino ob kotno zastavico, vdor navijačev na igralno površino po koncu tekme, metanje predmetov v smeri sodnikov ob njihovem odhodu z igrišča neposredno po koncu tekme in zaradi predkaznovanosti bo Maribor po sklepu Roglja v blagajno NZS plačal 9900 evrov, kot olajševalno okoliščino je sodnik navedel pisno izjavo kluba.

Komentarji: