Sredin namig za kosilo: Mineštrica z govejim mesom in ovseno kašo

Namesto ješprenja je danes ovsena kaša; priprava 10 minut, čas kuhanja 30–40 minut.

Objavljeno
10. avgust 2014 21.15
MINEŠTRICA Z GOVEJIM MESOM IN OVSENO KAŠO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

500 g govedine (pleče ali stegno)

1 por

2 korenčka

manjša cvetača

2 pesti stročjega fižola

skodelica ovsene kaše

šetraj, lovor, sol

žlica olja

žlica sladke mlete paprike

žlica kisa ali rdečega vina

 

Priprava:

Zelenjavo narežemo in prihranimo.

Potem narežemo meso na manjše kose, stresemo v lonec, dodamo olje in na hitro popražimo, da posivi. Potresemo s papriko in še kratko popražimo.

Zdaj dodamo vso zelenjavo, ovseno kašo in prilijemo vodo, da je zelenjava pokrita, začinimo z lovorjem, šetrajem in pokrito kuhamo 30 minut.

Juho nazadnje še začinimo s soljo, poprom, okisamo s kisom ali rdečim vinom in ponudimo. Po juhi se prileže sadna solata.