V nedeljo pečemo: Čokoladni kolač s hruškami

Najboljše so sosedove, pravijo. Še zlasti če jih ovijemo v plašček iz čokolade in lešnikov. Te sestavine so za pekač premera 20 cm. Dober tak, pojejte pod hruško!
Objavljeno
11. julij 2014 12.48
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Sestavine:

80 g masla

80 g čokolade

80 g sladkorja

2 jajci

60 g mletih lešnikov

40 g moke

1/2 žličke sode bikarbone

žlica kakava v prahu

1–2 žlici mleka

160 g na koščke narezanih hrušk

 

Priprava:

1. Pekač dobro namastimo in ga posujemo z drobtinami.

2. V posodi zmešamo mlete lešnike, moko, sodo bikarbono in kakav v prahu.

3. V kozici stopimo maslo in čokolado. Postavimo na stran, da se malce ohladi. Sladkor in jajci penasto stepemo. Zmes mora biti zelo kremasta. Počasi dodamo stopljeno čokolado in suhe sestavine: moko z lešniki. Če je zmes pregosta, dodamo žlico ali dve mleka.

4. Na koncu ročno vmešamo še na koščke narezane hruške. Nadevamo v pekač, po vrhu potresemo še malo hrušk in pečemo pri 175 stopinjah Celzija 35–40 minut.