Gorenjsko preplavili hrošči

Med najstarejšimi vozili je bil volkswagnov hrošč, star 57 let, iz Avstrije pa poštni avto z zračno hlajenim motorjem.

Objavljeno
20. avgust 2011 20.29
Posodobljeno
20. avgust 2011 20.38
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Lesce - Tradicionalnega mednarodnega srečanja vozil z zračno hlajenimi motorji se je v zadnjih dneh v Lescah udeležilo okoli 270 lastnikov, ki so na ogled pripeljali svoje jeklene konjičke.

Poleg druženja je srečanje namenjeno tudi uživanju v vožnji po gorenjskih cestah in spoznavanju krajev in turističnih zanimivosti, je povedal Jože Felicijan, predsednik VW hrošč kluba Slovenija.

Največ udeležencev je iz Slovenije, v goste pa so se pripeljali še iz 11 držav. Med vozili na srečanju je bil najstarejši volkswagnov hrošč, star kar 57 let, iz Avstrije pa so pripeljali obnovljen poštni avto z zračno hlajenim motorjem, ki so ga uporabljali v Švici in velja za redkost.

Med drugim pa je bilo tik ob leškem letališču mogoče opaziti tudi precej predelanih vozil. Jože Felicijan je pojasnil, da je legendarni volkswagnov hrošč zaradi tehnične zasnove za relativno malo denarja primeren za predelave, hkrati pa vzdrževanje zaradi razmeroma preproste tehnologije ni zahtevno, niti drago.

Ob tem je še dejal, da se srečanj lastnikov tovrstnih vozil v nasprotju z motorističnimi klubi lahko udeležijo cele družine. Zato je med udeleženci mogoče srečati tako starejše kot tudi najmlajše.