Nakup goriških češenj kar z drevesa

Najnovejše MBILLS QR kode odslej omogočajo tudi futuristično virtualno nakupovanje in plačevanje sadja in zelenjave slovenskih pridelovalcev.
Objavljeno
20. julij 2017 10.51

Rešitev mladega zagonskega podjetja MBILLS, ene od gonilnih sil mobilnega plačevanja v regiji, je odprla možnosti, ki združujejo najbolj digitalno skrajnost (brezgotovinsko plačevanje z mobilnim telefonom) z najbolj naravno ponudbo in osnovno človeško potrebo (pridelava in nakup sadja in zelenjave). Nad njo so se navdušili tudi pridelovalci sadja in zelenjave v Goriških brdih. Znaki, da mobilna denarnica Hal mBills že posega v vse pore plačevanja, tako postajajo vse očitnejši.

MBILLS QR kode so rešitev, s katero lahko pravkar dozorele češnje, breskve ali hruške na drevesu kupimo kar s fotografije v elektronskem sporočilu, na družbenem omrežju ali na oglasnem plakatu, ki jo posname pridelovalec sadja. Za naročilo in plačilo stranke z aplikacijo Hal mBills s telefoni slikajo priloženo kodo. S tem svoje sadje hkrati naročijo in plačajo, pridelovalec pa jim ga le še dostavi. Izogne se neprijetnemu opravku z gotovino in iskanju drobiža ob poravnavi plačila, saj ga denar že čaka na bančnem računu.

»Ta nov mejnik, ki je istočasno križanec med oglaševanjem in nakupovanjem, močno skrajša določene do zdaj poznane faze od informiranja o izdelku ali storitvi do nakupa. S tem pa prinaša prednosti za obe vpleteni strani: tako za ponudnika kot za kupca,« pojasnjuje Primož Zupan, direktor podjetja MBILLS.»Slavni izdelovalec avtomobilov Henry Ford je nekoč rekel: 'Če bi vprašal ljudi, kaj si želijo, bi rekli: hitrejše konje.' A pogumni in inovativni Ford jim je ponudil avto. Menim, da smo v MBILLS naredili podobno na področju nakupovanja in plačevanja,« pravi Jerica Urbančič iz podjetja MBILLS in dodaja: »Slovenija se s to rešitvijo postavlja na svetovni zemljevid ob bok peščici najbolj naprednih rešitev.«

Kot pravi Jurij Špacal, pridelovalec češenj iz Goriških brd, je vnaprejšnja prodaja češenj za ponudnike zelo dobrodošla: »Češnje so namreč zelo občutljiv sadež in je dobro, da že v naprej vemo, kam in koliko jih moramo naslednji dan dostaviti. Le tako lahko naberemo primerno količino svežih hrustljavih češenj. Goriške češnje so namreč produkt, poznan po svoji kakovosti in odlični geografski legi, zato nam omenjena rešitev zagotavlja ohranitev res najvišje kakovosti tega sadeža tudi po obiranju. S prodajo z MBILLS QR kodami  bomo lahko dodatno razširili nabor kupcev in jim ponudili tudi druge kakovostne domače briške pridelke. Poleg tega nam rešitev poenostavi plačevanje ob dostavi.«

Mobilna denarnica Hal mBills s tem v Sloveniji že zajema največji nabor plačevanja storitev in izdelkov ter po raznolikosti možnosti plačevanja tudi že presega funkcionalnosti najuspešnejše evropske mobilne denarnice - skandinavske MobilePay, ki jo uporablja že okoli 3,5 milijona uporabnikov.

Uporabnikom Hal mBills poleg nakupovanja sadja in zelenjave omogoča tudi plačevanje blagajniških računov, mesečnih položnic, nakupovanje na spletu ter nakazovanje denarja prijateljem. V sistem je trenutno vključenih že skoraj 500 lokacij MBILLS. Z rešitvijo Hal mBills so kot prvo slovensko podjetje uspeli pridobiti dovoljenje Banke Slovenije za izdajanje elektronskega denarja in izvajanje plačilnih storitev, ki je veljavno za celotno Evropsko unijo. Več informacij najdete na www.mbills.si ali na facebook strani Hal mBills.