Skrb za denar bogatih čedalje boljši posel

Povprečno ima stranka privatnega bančništva NLB več kot pol milijona evrov finančnega premoženja.
Objavljeno
12. oktober 2017 20.44
Svet kapitala
Svet kapitala

Ljubljana – Del bančnega posla, ki je rezerviran zgolj za najpremožnejše, je v izjemnem porastu tako v svetu kot pri nas. To priložnost so banke z veseljem zagrabile.

Kot pravi direktorica NLB zasebnega bančništva Lotti Natalija Zupančič, tako letno stopnjo povečanja števila strank kot rasti premoženja v naši največji banki zapisujejo z dvomestnimi števili že vse od leta 2013. Potem ko se je v letih recesije 2008 in 2009 število strank nekoliko zmanjšalo, obseg premoženja pa je večinoma stagniral, se je leta 2013 začela rast.

V NLB, kjer vam zasebnega bančnika lahko dodelijo, če imate več kot 300.000 evrov finančnega premoženja ali več kot 6000 evrov prilivov na mesec, so največji na področju zasebnega bančništva, niso pa edini. S tem poslom se ukvarjajo tudi v Abanki, SKB banki in Unicredit banki, vstopni pogoji za pridobitev zasebnega bančnika pa so različni od banke do banke.

V NLB ima svojega zasebnega bančnika malo manj kot 1200 strank, skupna vrednost premoženja v tovrstnem upravljanju pa dosega 650 milijonov evrov. Povprečno ima torej stranka privatnega bančništva NLB več kot pol milijona evrov finančnega premoženja.

Več preberite jutri v Delovi prilogi Svet kapitala.