Zavarovalnica Triglav bolje kot lani

Premije so se povišale za štiri odstotke, dobiček za pet odstotkov.
Fotografija: Četrtletni uspeh je verjetno pričakovan, saj Zavarovalnca Triglav letos načrtuje nekoliko boljše poslovanje kot lani.
Odpri galerijo
Četrtletni uspeh je verjetno pričakovan, saj Zavarovalnca Triglav letos načrtuje nekoliko boljše poslovanje kot lani.

Zavarovalnica Triglav je letos v prvih treh mesecih zbrala 292,6 milijona evrov kosmatih zavarovalnih premij, to je štiri odstotke več kot v istem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za pet odstotkov in znaša 23,2 milijona evrov.

Rezultat je verjetno po pričakovanju vlagateljev, saj zavarovalnica letos načrtuje nekoliko boljši rezultat kot lani. Prvo četrtletje je za zavarovalnice zelo pomembno zaradi večjega obsega sklepanja letnih pogodb.

Skupina Triglav je v prvih treh mesecih zbrala 223 milijonov evrov čistih zavarovalnih premij, kar je štiri odstotke več kot v prvih treh mesecih lani. Čiste zavarovalne škode so se povečale za dva odstotka na 152 milijonov evrov.

Slabši rezultat kot v prvih treh mesecih lani pa je dosegla z naložbami (skupaj z vplivom učinkov zavarovancev, ki prevzemajo naložbeno tveganje). Dobiček naložbenega dela se je zmanjšal za četrtino in je v prvih treh meseci znašal 16,5 milijona evrov.

Boljši rezultat kot lani so dosegle tudi pridružene družbe zavarovalnice, ki so k četrtletnemu uspehu prispevale skoraj četrt milijona evrov dobička, medtem ko so lani v izkaz uspeha skupine prispevale 87.000 evrov izgube.

Zavarovalnica Triglav letos načrtuje več kot milijardo evrov zbranih kosmatih zavarovalnih premij in od 80 do 90 milijonov evrov dobička pred davki. Lani je največja zavarovalniška skupina zbrala 999,9 milijona evrov kosmatih zavarovalnih premij, dobiček pred davki pa je dosegel 84,4 milijona evrov. Čisti dobiček je lani znašal 69,7 milijona evrov.

Naj spomnimo, da bo skupščina Zavarovalnice Triglav konec meseca, 29. maja. Uprava družbe predlaga, naj se za dividende razdeli 56,8 milijona evrov oziroma 2,50 evra bruto na delnico.

Komentarji: