Ime dneva: Spletna telovadba tri mesece brezplačna tudi v slovenščini

K aktivnemu življenju bo spodbujal tudi predsednik države. Ekipa OnlineGym4me si želi vsaj 200.000 uporabnikov.
Objavljeno
07. oktober 2016 18.58
Barbara Pavlin
Barbara Pavlin

Ljubljana – V športu je kar nekaj priložnosti za inovativne ideje, kar dokazuje uspešna zgodba slovenskega startup podjetja Trainers4me.

Lani se je kot solastnica podjetju pridružila teniška zvezdnica Ana Ivanović, letos pa je lastnik in direktor Marko Filej uspel pridobiti pomembno investicijo vodilnega podjetja s področju fitnesa in velnesa Technogym.

Podjetje je razvoj usmerilo v globalno širitev spletne telovadnice OnlineGym4me.com. Do konca leta pa bodo začeli pogajanja z obstoječimi in morebitnimi novimi investitorji za novo večmilijonsko investicijo.

Investicija vredna 40 milijonov evrov

Ta teden je ekipa v Sloveniji predstavila poseben projekt trimesečnega brezplačnega dostopa do spletne telovadnice OnlineGym4me, ki so ga poimenovali OnlineGym4me za aktivno in zdravo Slovenijo.

Z njim želijo Slovence spodbuditi k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu. Investicija v projekt je vredna 40 milijonov evrov, zanj pa so pripravili dva milijona brezplačnih kod, katerih tržna vrednost znaša več kot 40 milijonov evrov.

Dnevno so v slovenskem jeziku na voljo tri vadbe (splošna vadba, joga, pilates in aerobika) v živo, registrirani uporabniki pa lahko dostopajo tudi do obsežne knjižnice vadb, v kateri so shranjene vse dosedanje vadbe v slovenskem in angleškem jeziku. Uporabniki lahko izbirajo med osnovno in težjo stopnjo vadbe, ki traja 15 ali 30 minut.

Do brezplačne uporabe spletne telovadnice je mogoče dostopati prek spletne strani www.onlinegym4me.si, na kateri dobijo uporabniki kodo, ki jim omogoča brezplačno registracijo. Brezplačne kode bo mogoče prevzeti tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji ali uporabiti številko Petrol Klub kartice.

Online vadba v živo

Vsako sredo ob 18.30 bodo v sklopu projekta potekale vadbe v živo z znanimi Slovenkami in Slovenci. Prvi med njimi bo prihodnjo sredo, 12. oktobra, častni pokrovitelj projekta predsednik države Borut Pahor. Kot je dejal, so ga mladi startupovci navdušili z originalno in globalno zamislijo, ki spodbuja bolj aktiven, bolj zdrav življenjski slog.

Idejo je Marko Filej kot Slovenec najprej želel izpeljati v Sloveniji. »Idejo za projekt smo dobili na enem od kreativnih sestankov. Ker ekipo sestavljajo pretežno Slovenci, smo se odločili, da ga izpeljemo v Sloveniji. Naš cilj je čim večjemu številu Slovencev omogočiti aktiven način življenja,« pravi Filej. Podoben projekt pa bodo v začetku prihodnjega leta izpeljali še najmanj v eni evropski državi.

V trimesečnem brezplačnem obdobju si želijo pridobiti 200.000 uporabnikov. Po tem bodo z videi v slovenskem jeziku nadaljevali, uporabnina pa bo 4,9 evra mesečno. Imajo že več kot 150.000 uporabnikov spletne strani, ki prihajajo iz več kot 100 držav, največ iz Anglije in ZDA. Slovenci pa predstavljajo tri odstotke.

V podjetju so prepričani, da so spletni treningi prihodnost na področju fitnesa in odlična možnost predvsem za vse zaposlene, ki v hitrem tempu življenja težko najdejo čas za telovadbo ter tiste, ki imajo med vadbo radi več zasebnosti in ne želijo, da jih med treningom ocenjujejo ostali vadeči v fitnes centrih.