Iščete službo v tujini? Seznam delodajalcev, ki mrzlično zaposlujejo

Večina jih je v ZDA, med poklici, ki jih iščejo, pa so oblikovalci, analitiki, inženirji ...
Objavljeno
20. avgust 2014 15.47
mpi*Deloitte
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Portal Time.com je objavil seznam delodajalcev, ki trenutno množično zaposlujejo. Za to boste morali predvsem v ZDA, London ali kam drugam po svetu. Nekaj zaposlitev je na voljo tudi v Evropi.

Med vodilnimi zaposlovalci je na prvem mestu newyorška družba Peloton Cycle. Gre za podjetje, ki trguje z luksuznimi kolesi za vadbo, na katerih so tablice. Svojo verigo hitro širijo, trenutno bodo trgovino odprli tudi v Chicagu.

Na drugem mestu je AlphaSights z delovnimi mesti v New Yorku, Londonu, Dubaju in Hongkongu. Ukvarjajo se s svetovanjem in povezovanjem strokovnjakov s podjetji. Zaposlujejo pa predvsem analitike, inženirje, svetovalce in oblikovalce.

Na tretjem mestu je Deloitte, finančna in revizijska družba, ki zaposluje predvsem analitike in ekonomiste. Delovna mesta so na voljo v ZDA.

Družba Chegg je izobraževalno podjetje, ki nudi učbenike in zapiske študentom, svoj sedež imajo v Santa Clari v Kaliforniji,  Atlassian, softwersko podjetje s sedežem v San Franciscu in Sydneyju, pa nudi delovna mesta predvsem programerjem in računalničarjem. Pisarne imajo tako v Vietnamu kot na Poljskem.

Na šestem mestu seznama je družba Onefinestay s pisarnami v Londonu, New Yorku, Los Angelesu in Parizu. Turistično podjetje se trudi, da bi se popotniki tudi v neznanih krajih počutili kot doma. Delo poteka v demokratičnem ozračju, iščejo pa najrazličnejše profile: od tržnikov in skrbnikov spletnih omrežij do osebja in analitikov.

Množično zaposlujeta tudi družbi Zoosk iz San Francisca, ki se ukvarja s spletnimi zmenki, iščejo pa predvsem programerje in oblikovalce, in newyorška Yext, ki jo je revija Forbes uvrstila med 20 najobetavnejših podjetij v letu 2014. Ukvarjajo se s trženjem in iščejo predvsem tržnike in prodajalce.

V družbi Lithium iz San Francisca pa pomagajo pri spletnem mreženju, optimizaciji poslovanja in večanju baze strank. Tukaj so njihove zaposlitvene potrebe. V SendGridu iz Denverja pa se ukvarjajo s filtriranjem informacij za stranke ter so hitro rastoče podjetje, ki išče predvsem projektne vodje in inženirje.