Deloskop izpostavlja: Dežela La La

Ljubljana: Kinodvor, Kino Bežigrad, Komuna, Kolosej; Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto: Cineplex; Kranj: Kolosej idr. Od 5. 1.

Objavljeno
04. januar 2017 17.21
LLL d 29 _5194.NEF
Mirka Velikonja
Mirka Velikonja

V slovenske kinematografe prihaja romantična glasbena drama Dežela La La.

Damien Chazelle, režiser z oskarji nagrajene glasbene drame Ritem norosti, se tokrat loteva romantične zgodbe o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta poklicno prihodnost, a najdeta ljubezen.

Mlado igralko Mio, ki se ne more prebiti čez avdicije, in nadarjenega pianista Sebastiana, ki je za božič dobil odpoved, združi srečno naključje. Kljub številnim razočaranjem sledita sanjam, do katerih ju vodi pot, tlakovana z ljubeznijo.

Kot pravi režiser, je to film o Los Angelesu, mestu, v katerem živi, o glasbi, ki jo je igral v mladosti, o filmih, ob katerih je odraščal ...

Film z Emmo Stone in Ryanom Goslingom v glavnih vlogah je odprl letošnji beneški festival, na katerem je Emma Stone prejela nagrado za najboljšo igralko. Sicer pa je film o jazzu in ljubezni v mestu sanj prejel še nagrado občinstva na festivalih v Torontu in Hamptonsu ter ima sedem nominacij za zlati globus: za film, igralko, igralca, režijo, scenarij, glasbo in izvirno pesem.