Album tedna: Thee Tsunamis, Saturday Night Sweetheart

Izvrstni prvenec dekliškega trash popa iz ameriške zvezne države Indiana.

Objavljeno
15. januar 2016 15.47
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Thee Tsunamis
Saturday Night Sweetheart
Magnetic South Recordings, 2015

Zasedba Thee Tsunamis prihaja iz ameriške zvezne države Indiana in žaga do nezavesti dober garažni pop, melodičen kot med, oster kot kovinski opilki. Zasedba deluje v postavi Sharlene Bomp Tsunami, pevka in bobnarka, Betsy Mustang Bebop Tsunami, pevka in kitaristka, ter Jenna Univox Tsunami, pevka in baskitaristka.

Na svojem prvencu Saturday Night Sweetheart kot cunami na tretjo potenco odplaknejo vso mačistično navlako, ki se je nabrala v rock'n'rollu v njegovi že več kot 60-letni zgodovini. Čeprav so mogoče videti osladne, so gotovo slišati prekleto ostre, naj vas ne zavede njihova melodičnost. Njihovo glasbo opisujejo kritiki s številnimi zelo različnimi pridevniki, od bubblegum punka do trashabilly popa in še kar je vmes. Pravzaprav so dekleta pošteno opravila svojo domačo nalogo, saj so glasbo, ki jo imajo rade, prežvečile in z njo napolnile svoje lastne rock'n'rollerske pesmi. Sicer pa tudi same pravijo, da so rock'n'roll trio, čemur seveda ne gre oporekati.

Saturday Night Sweetheart je izjemen prvenec, ki ga je napovedoval že demo posnetek iz leta 2013 A Goodbad Man Is Hard to Find. Iggy Pop and the Stooges, Bo Diddley, The Beatles, The Cramps in cela paleta dekliških skupin do vključno L7 in Babes in Toyland odmeva iz njihovih 12 avtorskih skladb. Dejansko so vse to in še kaj nametale v mešalnik, dobro sesekljale ter na svojevrsten in zelo všečen način sestavile pesmi. Tematsko ohranjajo v besedilih najstniškost in svoj dekliški pogled na svet, o katerem se nam seveda ne sanja.

Thee Tsunamis so torej izredno všečne, energične, neposredne in tak je tudi njihov album Saturday Night Sweetheart.